středa 12. srpna 2015

Star Wars: Síla se probouzí - Nové fotografie a vyjádření režiséra, scenáristy i prezidentky Lucasfilmu

Na D23 se sice nových záběrů nedočkáme, ale úplně zkrátka nepřijdeme.

Časopis Entertainment Weekly totiž přinesl několik fotografií z očekávané sci-fi a také vyjádření, která se sedmé výpravy do daleké předaleké galaxie týkají.

Režisér J.J. Abrams je nepřekvapivě u vytržení, že dostal šanci režírovat.

"Málokdy dostanete šanci zapojit se do něčeho, čeho jste obvykle divákem. Katie, moje žena, řekla, ´Jestli to chceš udělat a neuděláš, budeš toho litovat.´ Bylo to opravdu o tom, být ochotný udělat skok a vrhnout se do toho, co tyto postavy dělají a kde jsou."

Nadšený z možnosti pracovat na dalších Hvězdných válkách byl i scénárista Lawrence Kasdan, který se jako producent podílel na prequelové trilogii:

"Pomyslel jsem si, ´Dobře, tihle lidé žili - jejich životy jsou jinde, Han a Leia a další. Prožili třicet let, stejně jako já. Jací budou? Uvidíme věci odlišně? A já se snažil přijít na to, jak jinak vidím teď věci já a jedním z překvapení bylo to, že jsem se toho vlastně tolik nenaučil. Nestanete se zase o tolik moudřejšími, než jste byli, věci vám nejsou jasnější a svět je stále stejně matoucí - a to je svým způsobem milá věc, o které můžete psát. Věk nezbytně nepřináší moudrost, přináší pouze zkušenosti." 

Došla řeč i na Riana Johnsona, který se postará o osmou epizodu (zajistí scénář i režii). Nejen, že ho chválí J.J. Abrams:

"Je vzrušující vidět ho, jak tyto věci převzal a povýšil je někam, o čem jsme ani nesnili."

Ale lichotí mu i Kathleen Kennedy, prezidentka Lucasfilm:

"Věděli jsme, kam míříme, ale jen zhruba. Když se přidal Rian a začal psát scénář, začal od základů, nevěděl, co uděláme s Epizodou VII a musel si představovat, kterým směrem se vydá. Posadil se, vzal pero a papír a je to sto procent z něho." 

Abrams je plně rozhodnut, že se k režii Star Wars už nevrátí. Určitě ne, pokud jde o devátou epizodu:

"Ne, nebudu režírovat Epizodu IX, přestože opravdu závidím komukoliv, kdo bude s touto partou lidí pracovat na budoucích filmech."

Sedmou epizodu uvidíme 17. prosince. A teď už slíbené fotografie.












0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.