pondělí 3. srpna 2015

Jurský svět 2: Dinosauři honící lidi po ostrově? Nuda. Dvojka přinese něco navíc, slibuje režisér

Colin Trevorrow mluví o pokračování třetího nejúspěšnějšího filmu všech dob.

Jurský svět se se skoro 1,56 miliardou dolarů stal třetím nejvýdělečnějším projektem a tak bylo jasné, že dvojka je prostě jistá. Pomalu se na ní začíná pracovat, Derek Connolly píše scénář ve spolupráci s režisérem jedničky Colinem Trevorrowem, který už přemýšlí o tom, jak udělat dvojku co nejzajímavější:

"Nebude to jen hromada dinosaurů, která nahání lidi po ostrově. To začne brzy nudit... Mám pocit, že se námět vždy nebude týkat jen zábavních parků a tento druh vědy se dá aplikovat na jiné oblasti než je jen zábavní průmysl. A když se podíváte zpět na atomovou energii a na její počátky, tak prvotní instinkt byl použít ji jako zbraň a až poté ji využít jako zdroj energie. Není to něco, co je by bylo v knize, ale je to semínko, které bych rád zasadil ve filmu a které by mohlo růst napříč několika filmy, pokud se rozhodnou, že jich vznikne víc, Co kdyby se to dostalo do volného užívání? Je to skoro jako by InGen byl Mac, ale co kdyby se k tomu dostali vývojáři PC? Co když je tu 15 různých subjektů z celého světa, které mohou vytvořit dinosaura? A doktor Wu ve filmu, když varoval Dr. Mesrani, řekl: ´Nebudeme vždy jediní, kdo dokáže vytvořit dinosaura.´ Myslím si, že je to zajímavá myšlenka, kterou jsme ve filmu úplně neprozkoumali, je tu prostor pro rozšíření tohoto universa. Neměl bych používat slovo universum, protože si lidé budou myslet, že vytváříme universum Jurského světa - ale to my neděláme."

Pointa té poslední poznámky nám sice uniká, ale jinak se nám líbí, kam to směřuje. Tématika ostrovů, po kterém se prohání spousta dinosaurů a lidé jsou lovnou zvěří, už byla použita několikrát, teď by bylo na místě obměnit recepturu a přijít s něčím novým a to má očividně Trevorrow v plánu a my jsme mu za to vděční.

Premiéra dvojky je naplánovaná na 22. července 2018, svou účast už potvrdil Chris Pratt i Bryce Dallas Howard. Trevorrow režírovat nebude, jeho nástupce zatím ohlášen nebyl.

Ocenili byste, kdyby se další Jurský svět vydal trochu jiným příběhovým směrem?

5 komentářů:

  1. Vidím to tak, že v dalším díle budou kříženci lidí a dinosaurů, jak se předtím spekulovalo. K vidění byly i nějaké concept arty.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To by som rad videl.
      Osobne si ale skôr myslím, že to bude nadväzovať na dinosaury ako zbrane.

      Vymazat
  2. Poslední film se mi hodně líbil, ale nejsem si jistý, zdali chci vidět další, respektive se bojím co se z toho vyklube a že to zkrátka nedopadne...

    OdpovědětVymazat
  3. Podle mě tím myslí film o firmě, která plánuje využít dinosaury do budoucna jako zbraně, přiblížení žánru k Vetřelci.

    OdpovědětVymazat
  4. Jurský Svět je perfektní a kříženec Indominus-REX se fakt povedl, ale nebylo by špatné vytvořit křížence Indominus-REX a Spinosaurus aegiptacus, a nebo ze Spinosaura aegiptacuse a člověka z embrya vytvořit Dinočlověka. To by byla Bomba ?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.