pondělí 10. srpna 2015

Deadpool: FOX prý kašle na další Fantastickou čtyřku, zvažuje pokračování Deadpoola

Ne, že by se mu někdo po víkendovém fiasku mohl divit.

Fantastická čtyřka je prostě propadák. Nejen, že ji strhali recenzenti a to tak, že nám jí skoro bylo líto (celý článek), ale také publikum film úspěšně ignorovalo. Premiérové tržby byly zhruba poloviční ve srovnání s první adaptací.

SOUVISEJÍCÍ: NOVÁ FANTASTICKÁ ČTYŘKA PADLA NA H*BU. PO NELICHOTIVÝCH RECENZÍCH SCHYTALA DALŠÍ RÁNU

Není tak divu, že se společnost FOX do plánovaného pokračování zrovna nežene. Vlastně každým dnem očekáváme, že bude sequel odpískán. A ne, že by se mohl filmovému studiu někdo divit. Oficiální to ale zatím není.

Ovšem, objevila se (nepotvrzená) informace, že FOX už má nahradníka, který zaplní potencionálně volné místo 9. června 2017. Mohl by jím být druhý Deadpool. První sice dorazí do kina až v únoru příštího roku, ale zatím to vypadá, že by mohl zabodovat. Z traileru plno lidí učurává (my také), zdá se, že zájem o sólovku ukecaného antihrdiny je veliký, takže by zase nebylo takové překvapení, kdyby společnost opravdu o sequelu uvažovala už teď.



Je tu ale jeden menší problém. Pokud by skutečně měl film dorazit do kin za necelé dva roky, museli by si tvůrci hodně máknout, aby to stihli. Těžko dostanou zelenou před únorovou premiérou. Jestliže by ale byla úspěšná, nezbývala by jim zrovna hromada času, aby dali film dohromady.

Začaly tak kolovat jiné zvěsti. Prý oním náhradníkem nebude Deadpool, ale odlišná postava. Která? Cable. Jedná se o velmi oblíbeného mutant jménem Nathan Summers (syn Cyclopse a klonu Jean Grey), který působí v daleké budoucnosti. Je to telepat, telekinetik a silou myšlenek ovládá stroje.

Představen byl sice až v roce 1986, ale i za relativně krátkou dobu si stačil vybudovat velkou fanouškovskou základnu, která volá po jeho hrané verzi už roky. Nebyl by tedy špatný marketingový tah sáhnout zrovna po něm. Navíc, Singer by ho klidně (po vzoru Marvelu) mohl představit v X-Men: Apocalypse a poté by se tento šedovlasý mutant dočkal vlastní sólovky. Plus, preprodukce by klidně mohla začít už teď, není třeba na nic čekat.

Ještě jednou ale připomínáme, že jde zatím o spekulace. Jediné, co je skoro jisté je, že Fantastickou čtyřku 2 neuvidíme.

Druhá sólovka Deadpoola nebo vlastní film Cablea? Co vám zní lépe?

1 komentářů:

  1. Já nevím, to mě mohli hoši z marvelu zavolat, a já bych jim řekl, že celej Fantastic koncept ať zahodí. Ty postavy jsou podle mě tragický samo o sobě. Nemám tušení jak tahle čtyřka byla úspěšná na papíru, ale oba předchozí filmy mě odpudily už na věky. Ani po tomhle zážitku netoužím a celý to odignoruju... Na jedničku jsem se díval jenom proto že tam hrál "Horacio Hornblower" a dvojku jsem pustil ze setrvačnosti na nudné přednášce. Zhruba v půlce jsem dal přednost přednášce :)

    Jsem rád že čtyřku nezahrnuli do to hlubšího univerza Marvelu, vzhledem k tomu že Stark a mr.Fantastic spolupracovali při nějakých výtvorech pro shield.. Akorát by to potápělo celou sérii..

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.