čtvrtek 6. srpna 2015

Fantastická čtyřka: Co říkají recenzenti na nejnovější komiksovku?

Ani se neptejte.

Druhý pokus přivést nejoblíbenější rodinku od Marvelu na plátna nevyšel. A to vůbec. Fantastická čtyřka dostala od recenzentů pořádně za uši. Očividně přístup "temnější a osudovější" není vždy zárukou kvality. I tak je ale překvapení, jak špatně je film hodnocený. Přece jen, trailery nebyly až tak hrozné a režisér Josh Trank zabodoval se svou Kronikou. Čekalo se tak, že i tohle zvládne levou zadní. Nezvládl. Trošku se to ale možná dalo čekat, objevovaly se zprávy, že s Trankem to není jednoduché a spolupráce s ním není zrovna ideální. Proto prý také nedostal šanci režírovat jeden ze spin-offů ke Star Wars.

"Možná prostě Fantastická čtyřka není vhodná pro hraný akční film." - Edward Douglas (ComingSoon.net)

"Fantastická čtyřka je jako stominutový trailer k filmu, ke kterému nikdy nedojde." - Todd McCarthy (Hollywood Reporter)

"S ohledem na špatnou pověst, není těžké cítit trošku soucitu s finálním produktem, který je neškodným a roztomilým ´kresleným" návratem do dob jednodušších komiksových filmů." - Emma Dibdin (Digital Spy)

"...ne úplná ostuda, ale experiment, který nevyšel." - Brian Lowry (Variety)

"Režisér Josh Trank dal dohromady čtveřici okouzlujících, charismatických herců a vrhnul je do prostředí plného explozí a nástrah. Strávil tolik času umísťováním součástí skládanky na herní desku, že nezbyl skoro žádný na hraní s nimi." - Alonso Duralde (TheWrap)

"Po měsících potýkání se se špatnou pověstí, se ´Fantastická čtyřka´ ukázala být zraněným zvířetem, které jen málokdy nabízí záblesky temnějšího a emocionálnější plemena marvelovských filmů, kterým se snaží být." - Tim Grierson (Screen International)

"Jak můžeme čekat, že se budeme zajímat o to, zda některé z těchto postav zachrání nebo zničí jejich svět, když ani nemáme pocit, že je ony samy jsou jeho součástí?" - Matthew Pejkovic (Matt´s Movie Reviews)

"Upřímně, je překvapení, že je to vůbec koukatelné." - Tom Huddleston (Time Out)

"Utahané nezávislé drama oblečené v superhrdinském kabátu." - Henry Barnes (Guardian)

"Někdo by mohl říct, že ve srovnání s povrchními, pro červený koberec připravenými entitami jako jsou Avengers nebo Iron Man, je Fantastická čtyřka je onen chytrý nevýrazný klučina. Takže ano, je to dobrý film o skutečných věcech." - David Jenkins (Little White Lies)

"Tohle je film, který byl ve střižně rozcupován do takové podoby, že je skoro nesrozumitelný a navíc finále skončí dříve než začne." - Jamie Dunn (The Skinny)

Nevypadá to tedy na zrovna excelentní zážitek.

3 komentářů:

  1. Já tedy tu předposlední citaci nechápu vyloženě negativně. Každopádně to ale vypadá na pěkný průšvih. Jsem zvědavý, jestli se po případném fiasku opravdu bude spojovat s x-meny. Nebo se pro X-meny bude znovu restartovat? Případně se restart nabídné Disney? To jsem zvědav, jak to celé bude dál...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta předposlední ani negativní není, objevilo se i pár pozitivních recenzí. Ale je jich hodně málo.

      Vymazat
  2. Že se vůbec takovýma kravinama někdo řídí?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.