neděle 9. srpna 2015

Návštěvnost kin: Nová Fantastická čtyřka padla na h*bu. Po nelichotivých recenzí schytala další ránu

Vydělala (ne)překvapivě málo.

Film na prvním místě desítky nejvýdělečnějších filmů v severoamerických kinech a Kanadě se nezměnil. Mission Impossible - Národ grázlů sice přišla o 47 % tržeb z premiérového víkendu, takže si připsala 29,4 milionů, ale na vítězství to v klidu stačilo.

Nová komiksovka Fantastická čtyřka totiž příliš parády nenadělala. Nejen, že od kritiků dostala pořádně zabrat, ale další ránou jsou ne zrovna oslnivé startovní tržby ve výši 26,2 milionů dolarů. Jen tak pro zajímavost původní Fantastická čtyřka začínala s 56 miliony, dvojka pak s 58 miliony. Není tedy moc pravděpodobné, že můžeme očekávat pokračovaní. To spíše další reboot. Možná by se FOX měl zamyslet nad tím, jestli by neměl vrátit práva na tuhle partičku Marvelu.

FANTASTICKÁ ČTYŘKA: CO ŘÍKAJÍ RECENZENTI NA NEJNOVĚJŠÍ KOMIKSOVKU? 

Na trojce skončil thriller Dárek, který začíná s 12 miliony dolarů. To docela jde, film byl nasazen jen do 1 648 kin. A recenze v drtivé většina chválí.

Mimoni bodují

Nová Bláznivá dovolená sice dostala dalších 19 kin navíc (promítala se v 3 430 sálech), ale i tak jí klesly zisky o skoro 38 % na 9,15 milionů dolarů.

Nejnovější marvelovka Ant-Man přidává do disneyovské kasičky 7,83 milionů dolarů a celkově zatím stačila nasbírat skoro 307 milionů celosvětově.

Mimoni vyloudili od fandů animáčů 7,4 milionů dolarů. Na kontě tak mají více než 870 milionů dolarů při rozpočtu 74 miliony dolarů.

Ovečka Shaun se do desítky nevešla

Hudební film s Meryl Streep Nikdy není pozdě byl nasazen jen do 1 603 kin, takže se nedalo čekat, že bude zdolávat rekordy, ale i tak je asi 7 milionů o něco méně, než si producenti představovali.

Osmička patří komedii Vykolejená, která získala 6,3 milionů dolarů. To znamená o 34,4 % méně než v předchozím týdnu.

5,43 milionů patří ambiciózní videoherní komedii Pixely, která ale nakonec zklamala jak po kvalitativní stránce, tak v ohledu financí. Zatím získala jen 114,15 milion dolarů z celého světa. Vyšla na 88 milionů.

Po třech týdnech bez většího rozruchu opouští sportovní drama Bojovník desítku nejvýdělečnějších filmů. Tentokrát projekt utržil 4,76 milionů.

Animovaný film Ovečka Shaun ve filmu sklízí od novinářů ovace, ale bohužel na ně diváci neslyší. Film během premiéry a při nasazení do 2 320 kin získal jen 4 miliony dolarů.

Henry Cavill bez kostýmu 

Než začne Henry Cavill zase řádit jako Superman, uvidíme ho ve špionážním filmu Krycí jméno U.N.C.L.E.. Ten startuje příští týden.

Jeho jedinou konkurencí bude velmi dobře hodnocený životopisný film Straight Outta Compton o skupině N.W.A..

Čekali jste, že Fantastická čtyřka dopadne až tak špatně?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.