sobota 15. listopadu 2014

Kráska týdne: Nazanin Boniadi - Slečna, která je nejen pohledná, ale možná pomohla zachránit život spoustě lidí

Ne každá sličná dívka se může chlubit titulem z biologických věd.


Nazanin Boniadi se sice narodila v Teheránu, ale už jako malá se s rodiči přestěhovala do Londýna. Kvůli vysokoškolským studiím se ale přesunula do USA. Na University of California získala titul z biologických věd a to dokonce s poctami, tedy měla skvělé známky. Následně obdržela Chang Pin-Chun Undergraduate Research Award za svůj molekulární výzkum, který se kromě jiného věnoval léčbě rakoviny a problémům s odmítnutím srdce po transplantaci. Kromě toho Nazanin pracovala pro lékařský časopis MedTimes.

Ale i přes své nesporné úspěchy v tomto oboru, se nakonec Nazanin rozhodla, že změní svůj kariérní směr a v roce 2006 se zaměřila na herectví. Paradoxně její první hereckou příležitostí byla role v lékařské mýdlové opeře General Hospital (za svůj výkon byla nominována na NAACP Image Award) a spin-offu General Hospital: Night Shift. Stala se tak první íránskou herečkou, která získala smlouvu na roli v denní mýdlové opeře.

Následovaly menší party ve filmech jako Soukromá válka pana Wilson (2007) nebo Iron Man (2008), ale více pozornosti asi získala díky roli Nory v oblíbeném sitcomu Jak jsem poznal vaši matku. Od roku 2013 se pak začala objevovat v dalším seriálovém hitu a to Ve jménu vlasti. Od čtvrté řady patří k hlavnímu obsazení. Jistě si ji pamatují i diváci seriálu Skandál, kde si zahrála záporačku.

V reálném životě je ale Nazanin opakem zloducha. Je velmi aktivní v boji za lidská práva, je mluvčí Amnesty International USA. Kromě jiného vystupuje proti násilí na ženách nebo diskriminaci v Íránu. Za svou práci pro Amnesty International dokonce obdržela cenu Social Cinema Award.

Herečka se v minulostí hlásila ke scientologické církvi, v roce 2004 chodila s jedním z nejznámějších vyznavačů tohoto náboženství Tomem Cruisem. Církev ji dokonce zařadila mezi jednu z potencionálních manželek pro tohoto herce, ale nakonec nebyla vybrána.

Díky kterému projektu vás Nazanin zaujala nejvíce?

 






0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.