sobota 11. října 2014

TOP 3: Naše nejoblíbenější filmy Pavla Landovského - Na které jeho projekty vzpomínáme nejraději?

Včera nás bohužel ve věku 78 let opustil herec Pavel Landovský, který se do povědomí diváků zapsal hned několika rolemi. Tady je trojice našich nejoblíbenějších filmů, ve kterých si zahrál.


3. Pension pro svobodné pány (1967)

Konverzační komedie na motivy divadelní hry Seana O´Caseyho, je sice plná hvězdných jmen, ale Pavel Landovský se mezi nimi, jako O´Brien, rozhodně neztratil. Film, který mapuje události v jednom pensionu, v němž je ubytována skupina svérázných hostů, někteří považují za frašku, ale jiní za povedenou svižnou komedii, která pobaví. A těch druhých je většina.

2. Utrpení mladého Boháčka (1969)

Skvělý výkon Pavla Landovského ve spojení s opravdu vtipným scénářem, dělají z komedie Utrpení mladého Boháčka hodně povedený film, u kterého se člověk pobaví pokaždé, když ho vidí. Nechceme být sentimentální, ale takové filmy se už dnes skoro netočí a je to velká škoda.

1. Černí baroni (1992) 

Asi žádné překvapení. Landovský a jeho "major Terazky", to je ikonické spojení, které si pamatujeme všichni. Kniha Miroslava Švandrlíka je něco, co bylo obtížné zfilmovat a hraná verze má pár nedostatků (přestože scénář si napsal sám Švandrlík), ale herecké obsazení je skvělé a satirický nádech také. A co si budeme povídat, Pavel Landovský je jedním z největších pozitiv celého projektu.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 11: IKONICKÉ FILMOVÉ HLÁŠKY - NAŠE NEJOBLÍBENĚJŠÍ FRÁZE Z ČESKÝCH FILMŮ

Který film s Pavlem Landovským je vaším favoritem?

2 komentářů:

  1. Jen bych upozornila, že zemřel ve věku 78 let, nikoli 88 jak píšete.

    OdpovědětVymazat
  2. Čo bolo to bolo odpočívajte terazky v pokoji :(






    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.