středa 15. října 2014

TÉMA: Jaké seriály jsou v přípravách na sezónu 2015/2016?


Co na nás americké stanice plánují vyslat ze svých obrazovek?
Je to jen pár týdnů od startu americké seriálové podzimní sezóny, ale už teď jsou známy první střípky informací o tom, jaké seriály (pilotní epizody) si televize objednaly na další sezónu. My vám nyní přinášíme přehled toho, co by se příští rok klidně mohlo dostat na obrazovky.

ABC Family

Televize pro celou rodinu, jak se ABC Family profiluje, zatím odkývala pilotní objednávku na jediný seriál, kterým je mysteriózní drama Stitchers. To by mělo vyprávět příběh mladé studentky zrekrutované do speciální jednotky, jejíž členové se noří do myšlenek nedávno zesnulých a pak díky jejich vzpomínkám řeší jejich vraždy či různé záhady. 

AMC

I kabelovka AMC si zatím objednala jediný nový pilot s názvem Badlands. Ten bude naplněn bojovým uměním inspirovaným čínskými akčními filmy. V zemi ovládané krutými feudálními barony se zkušený válečník a mladý chlapec vydají na cestu za osvícením.

A&E  

Další kabelovka a opět jeden objednaný pilot. Tento nese název The Returned a rozhodně nelze upřít podobnost s Resurrection od ABC. Seriál totiž vypráví o skupině lidí, kteří byli považování za mrtvé, ale najednou se zničehonic vrátí zpět domů. A zatímco se s tím jejich rodiny snaží srovnat, začnou se v městečku dít zvláštní věci.

BBC America

Americká odnož veřejnoprávní BBC si kvůli problémům s rozpočtem nemůže dovolit objednávat velké množství seriálů. A proto zatím dává šanci jen dvěma. Jedním z nich bude drama Tatau. To sleduje cestu dvou kamarádů Kylea a Petea, kteří chtějí procestovat celý svět. Před jejich další destinací, kterou mají být Cookovy ostrovy, si ale Kyle nechá vytetovat zvláštní tetování. Jenomže jakmile tam oba dorazí, Kyle zjistí, že má neobvyklé schopnosti a jednou z nich jsou vidiny do budoucnosti. Zároveň je odhalen pravý význam Kyleova tetování.

Druhým objednaným seriálem je The Last Kingdom. Ten se bude odehrávat v roce 872 a vezme své diváky do dob, kdy Vikingové obsadili téměř celou Anglii. Jedině království Wessexu se pod vedením Alfréda Velikého ještě brání.

CBS

CBS se s letošními novinkami celkem daří, takže zřejmě nebude mít tolik místa pro novinky. A zatím se to prokazuje jediným dramatem, kterému se CBS zavázala na pilotní objednávku. Jedná se o Zoo. Tento thriller se věnuje drastickým útokům zvířat na lidi po celém světě. Mladý biolog započne závod s časem, aby dokázal najít protilék, dokud ještě ne Zemi jsou nějací lidé.

FX

Kabelovka, která stojí za hitem The Strain, se rozhodla zbrojit na příští sezónu a zatím objednala tři piloty. Baskets odvypráví příběh muže, jehož vysněným povoláním je klaunská řehole. Sex&Drugs&Rock&Roll se jeví jako splněný sen všech milovníků chlastu, holek, lehkých drog a muziky, protože jeho hlavním hrdinou je rocker středního věku, jemuž ujel vlak s nápisem "sláva" už před pětadvaceti lety právě kvůli jeho stylu života. Desetidílná minisérie Telemark nás zase zavede do období 2. světové války za skupinou odbojářů, kteří pokazili Hitlerův jaderný program.

FXX

Sesterský kanál FX chystá komedii Man Seeking Woman o pravidlech randění v New Yorku.

MTV

MTV se po úspěchu fantasy seriálů a také s přispěním dobrých čísel svého hitu Teen Wolf rozhodla objednat další fantasy kousek s názvem Shannara. Děj se bude odehrávat tisíc let poté, co by náš svět zahalen destrukcí. Příslušníci jednoho rodinného klanu jsou obdařeni magickými silami a jejich činy ovlivní budoucnost planety.

NBC 

NBC si zatím pojistila dva piloty. Manhunt je o nebezpečném zločinci a o honu, který na něj pořádá celé město. Shades of Blue se zaměří na policistku, která se v utajení dostane mezi jednotku s rekordním počtem usvědčení zločinců.

Starz

Kabelovka Starz se pokouší zaútočit na pozici HBO jakožto prestižní placené kabelovky. A proto si objednává další potenciální hity. Blunt Talk je komedií, která nás zaveden do zákulisí noční televizní show britského moderátora, který si myslí, že spolknul veškerou moudrost světa a chce ji rozšířit i na celou Ameriku. Flesh and Bone se inspirovalo u úspěchu Černé labutě. Bude pojednávat o radostech a strastech mladé baletky. The Girlfriend Experience bude pořádně lechtivou podívanou, jelikož poběží na prémiové kabelovce a pojednává o luxusních kurtizánách. V The One Percent hraje prim farmář, který se zoufale snaží udržet svou rodinu a také svoji farmu. Pak mu ale do života vstoupí nebezpečné tajemství.

Syfy   

Childhood's End pojednává o překvapivě poklidné mimozemské invazi na Zemi.

Který připravovaný seriál vás zaujal?


10 komentářů:

  1. HBO nic? Ste mohli uviest ze serialova adaptacia Zaklinaca je na spadnutie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uváděl jsem tu jenom seriály, které už mají jasné objednávky na pilotní díly. Těch chystaných v různých fázích je samozřejmě víc.

      Jan Liška

      Vymazat
    2. a kdo chysta televizniho Zaklinace? o tom sem nic neslysel.

      Vymazat
    3. Pokud vím, Zaklínač už v podobě seriálu byl. Natočili si ho sami Poláci, vysílala ho ČT 2. O nové verzi od Američanů nic nevím.

      Vymazat
    4. Richard: HBO

      Vymazat
    5. Ten HBO Zaklínač byl apríl :-/

      Vymazat
  2. K jakému seriálu se váže ten fantasy obrázek?

    OdpovědětVymazat
  3. Shannara je tak malinko kopie Pána prstenu, ale seriálová verze by nemusela být špatná. Škoda že nikdo nesáhne po Trhlinové sáze R. Feista.
    Co se týče Zaklínače, ten polský seriál ani nestojí za zmínku. Byla to naprostá hrůza, asi jako kdyby se měl točit Hobit v kulisách Ordinace v Růžové zahradě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hmm The Riftwar Saga na to jsem hooodne jako decko ulitaval, jeste vice nez na LOTROVI, ta je ale imo spise delana na epicke filmove zpracovani :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.