středa 15. října 2014

Doctor Strange: Zahraje si komiksového mága Ewan McGregor?

Aktualizováno: Vyrojila se hromada dalších pontecionálních představitelů hlavní role. A je tu další kandidát na roli marveloského kouzelníka.

S postavou Doktora Strange bylo spojováno už asi milion jmen. Naposledy se mluvilo o Joaquinovi Phoenixovi. Ale to bylo před pár týdny. Teď je všemu jinak. Zdá se, že kandidátem na roli je Ewan McGregor.

Právě on je prý vážně zvažován jako představitel neurochirurga, který je během automobilové nehody zraněn a není schopen se nadále věnovat své profesi. Ale když se zavřou jedny dveře, otevřou se jiné a v případě Strange je to cesta k funkci nazývané Sorcerer Supreme. To je titul, který získá nejmocnější magii praktikující bytost v dané dimenzi.

Doktora Strange stvořila dvojice Steve Ditko a Stan Lee v roce 1963. Přestavil se ve 110. dílu komiksové řady Strange Tales. Od té doby se pravidelně objevuje v různých dějových liniích, ať už komiksových, seriálových nebo filmových (zatím ale buďto v televizních nebo animovaných filmech). Všímavější diváci jeho jméno Stephen Strange zaznamenali také v Captain America: Návrat prvního Avengera, kde bylo zmíněno.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 10: NEJLEPŠÍ VÝTVORY KOMISKOVÉHO GURU STANA LEE

Hraný film se plánuje už roky, ale zatím se nepodařilo protlačit film do produkce. Tentokrát to ale vypadá nadějně. Jako režisér byl vybrán Scott Derrickson, natáčení by mělo začít v květnu 2015 a premiéra zatím oficiálně stanovena nebyla, ale počítá se s tím, že by to mělo být 8.června 2016.

Aktualizováno: Tak zřejmě nestačí, že v minulosti bylo s rolí Doctora Strangea spojováno už tak velké množství jmen. Chvíli poté, co se začalo mluvit o Ewanovi, přišlo Variety s dalšími několika herci, kteří jsou prý v hledáčku Marvelu. Konkrétně jde o čtyři jména - Oscara Isaaca, který se objeví ve Star Wars: Episode VII. Matthew McConaughey, což je podle nás dost svérázná volba. Jake Gyllenhaal, který sice zvládá různé role, ale zrovna jako Strangea si ho moc představit neumíme. A konečně Ethan Hawke, který s režisérem Doctor Strange Scottem Derricksonem spolupracoval na povedeném hororu Sinister.

Byl by Ewan dobrý Strange?

2 komentářů:

  1. Myslím že by to byla skvělá volba, Ewan je dost kvalitní herec:)

    OdpovědětVymazat
  2. Otazka je ,jestli Ewan bude mit cas,kdyz se spekuluje i o tom,ze by mel natocit nekolik Star Wars spin-offů

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.