úterý 14. října 2014

Captain America 3: Civil War - co znamená účast Iron Mana a jak se to semlelo?


Pozor, výskyt spoilerů!

Už jsme vám dnes přinesli informaci o tom, že třetí Captain America bude postaven na víc než solidních základech komiksu Civil War, ve kterém se superhrdinové ocitnou na dvou stranách barikády. Zatímco Tony Stark je pro, aby se každý superhrdina zaregistroval u vlády a dal svoje schopnosti oficiálně do služeb státu, Steve Rogers to vidí jako porušování občanských práv - a od toho už není daleko k tomu, aby si ti dva vyměnili nejen názory, ale i pár ran.


Civil War je (alespoň v tuhle chvíli a s tím co víme) od Marvelu dobrým tahem. Vnáší do celého jejich filmového světa novou a tolik potřebnou dynamiku, ze které už desítky let žijí komiksy. Všechno ale mohlo být jinak a některé bitvy musely být vybojovány v zákulisí.

Iron Man měl mít původně ve filmu mnohem menší roli, jenže to se matematikáři Downeymu nelíbilo. Snadno si totiž spočítal rovnici, která před ním ležela: Méně času na plátně - menší honorář, více času na plátně - větší honorář - a s ním i peníze na to, co největší filmovou hvězdu Marvelu zajímá. Downey má totiž svoji vlastní produkční firmu, ve které vznikl například The Judge. A tenhle druh filmů si musí Robert Downey Jr. tak trochu dotovat - a v budoucnu to asi nebude jinak, vzhledem k tomu, že The Judge komerčně spíš propadl. Takže Downey - tak jako už mnohokrát -  vědom si své ceny situaci hrotil a požadoval na plátně víc prostoru. To se ale nelíbilo šéfovi Marvel Entertainment Iku Permutterovi natolik, že přikázal scenáristům, aby Iron Mana ze scénáře úplně vyškrtli. Kevin Feige a Downeyho agenti se ale nevzdali. Jednání probíhala dál až nakonec došlo k dohodě. Další bod pro Feigeho a jeho vizi.

Downey by měl nakonec dostat za třetího Capa milých 40 milionů dolarů plus bonus z tržeb a navíc ještě bonus, pokud bude třetí Captain úspěšnější než Captain America: Winter Soldier (714 milionů celkově). Což nejspíš bude. Cap není součástí všeobecně známé smlouvy, kterou už Downey s Marvelem má a která ho zavazuje ještě k natočení Avengers 3.

Co znamená Civil War pro Marvel Cinematic Universe?

Velké věci. Ve fázi tři zastihneme nejspíš všechny hrdiny v kritické situaci, kdy se budou muset rozhodnout, jak se k situaci postavit. Rozkol mezi nimi zřejmě může být částečně nastartován už v Avengers 2, protože Ultron, kterého stvoří Tony Stark, je něco, s čím se Tony musí psychicky vypořádat a co mu někteří asi jen tak neodpustí.

Otázkou je, zda se linie Civil War nemydlí s linií Thanose a Infinity Gauntletu, kterou Marvel dosud rozehrával během fáze 1 a 2. Ale zdá se, že jednou z možností by mohlo být, že právě Infinity Gauntlet by mohl být tím, co v Avengers 3 nakonec všechny zase spojí dohromady. A nebo má Marvel ještě jiné řešení - například, že Infinity Gauntlet popotáhne do fáze 4. Avegers 3 by se totiž do značné míry mohli odehrávat kolem nových hrdinů Ant-Mana, Doctora Strange a dalších) a tak by Thanose na zem mohli přivést až druzí Strážci galaxie a boj s ním by se rozhořel až v Avengers 4.

Důležitou otázkou je také Spider-man, který je v komiksovém světě jedním z pilířů Avengers. V poslední době se množí spekulace o tom, že v Sony by mohli mít zájem se nějakým způsobem dohodnout s Marvelem o jeho ,,navrácení" ,,participování" atd, protože Marvel zjevně má na rozdíl od SONY funkční plán a Spider-man by ho dokázal ještě nakopnout k dalším výšinám. 

Jedno je každopádně jisté, 6. května 2016 si to Iron-Man a Captain America vyříkají naplno v Captain America 3 - nejspíš s podtitulem Civil War. 

8 komentářů:

  1. Zacina v tom bejt bordel.Do ctyr let se zacnou na komixfilmy snizovat rozpocty,pac na to tolik lidi chodit nebude.Za sooucasny trzby muze brutalni rozvoj technologii,ktery se nemaj momentalne dal kam posunout.Scenaristum napady asi nedojdou,ale bankeri chtej zisk.
    Bylo by to pecka!Predstavte si Ironmana s ratingem R! :-)Pan prstenu byl blizko a Batman taky.

    OdpovědětVymazat
  2. ""Thanose na zem mohli přivést až druzí Strážci vesmíru a boj s ním by se rozhořel až v Avengers 4.""

    Bŕŕŕ, prosím opravte si to na Strážci Galaxie a nie Vesmíru. Alebo sa bude morfovať a prídu obrie roboty?! :-D

    OdpovědětVymazat
  3. no Civil War bez X-menů, Spider-mana a všech ostatních mi moc nedává smysl, bylo by to dost ostrouhané

    OdpovědětVymazat
  4. Mozna by nebylo od veci upozornit na to, ze vsechny reci okolo Civil War jsou spekulace.. Moc hezke spekulace, ale oficialne byla potvrzena jenom ucast Downeyho v Capovi.

    OdpovědětVymazat
  5. Civil War je spekulace v tom smyslu, že Marvel oficiální vyjádření nevydal - zatím. Nicméně je to informace, kterou zveřejnilo Variety, mluví se o ní dlouho a vpodstatě je to vzhledem k mnoha indiciím tutovka. Co není tutovka, to je podoba Civil War. Stejně jako Age of Ultron, i tohle se může lišit od původního komiksu.

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych to viděl úplně krásně a od scénaristů a řežiséru moc pěkný tah, který se ve filmech moc často nědějě, téměř geniální. Jelikož by to mohlo vycházet z Brubakerových rukopisů, znamenalo by to jedině a to tak, že z IM se stane alkoholická troska, možná budoucí boss shiledu. Cap by umřel, Hulk by se ztratil a mohl by být sestaven nový tým s Ant-Manem, Black Pantherem atd. Co chci říct, je to, že by určitě bylo originální a opravu vyšperkované, kdyby tvůrci prostě nechali diváky na holičkách, protože polovina sálu by byla fandila IM a druhá Capovi a byla by nádhera sledovat reakce lidí, která by viděla, jak jejich oblíbená postava dostává nafrak! Prostě super.

    OdpovědětVymazat
  7. S tou smrtí Capa to není od věci, taky se o tom dost mluví.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.