úterý 14. října 2014

Test seriálů 2014/2015: Cristela - Překvapivě vtipný sitcom


Jak dopadla premiéra Cristely?

Základní informace


Název: Cristela
Datum premiéry: 10. října 2014
Žánr: sitcom
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí?

HerciCristela Alonzo (Mind of Mencia) a další

O co jde?

Cristela je latinoameričanka, která žije v jednom domě s rodinou své sestry a se svou matkou. Její švagr ji moc nemusí a nejraději by ji viděl někde jinde než na svém gauči. To se mu ale jen tak nesplní, protože Cristela získala neplacenou stáž v právnické firmě.

Klady

Cristela. Sitcom je vždy o dvou věcech - o vtipech a o lidech, kteří ty vtipy pronáší. Cristela Alonzo je jedna z těch zábavnějších amerických komiček, která se rozhodla prorazit i na poli sitcomů. Na rozdíl od třeba takového Mulaneyho se ale Cristela umí prodat. Sice to není žádná dlouhonohá a vychrtlá krasavice, ale dobře se na ni dívá, její úsměv je nakažlivý a k tomu je i vtipná.

Zápory

Stereotypy. Se stereotypy je to v Cristele trochu složitější. Objevují se tam totiž dva druhy. Jedním z nich jsou stereotypy urážlivé a nevtipné, jež vycházejí z pohledu Američanů na latinoameričany. V pilotu je poznáte tak, že se u nich herci pitvoří a mluví, jako by jim někdo každou chvíli do zadku zarážel rezatý hřebík. Druhá skupina stereotypů je v pilotu překvapivě vtipná. Zde je královnou Cristelina matka a její historky o chudobě. Tyto vtipy a narážky v dané situaci vtipné vážně jsou. Stejně tak vtipná je i "nevraživost" mezi Cristelou a jejím švagrem.

Sledovat či nesledovat?

Ano.

Verdikt

Cristela se v tuto chvíli stává nejlepším novým sitcomem letošní sezóny. V pilotu se sice objeví pasáže, které se až příliš vyžívají v zobrazení stereotypních bělochů a Mexičanů, a ty se vám zřejmě líbit nebudou, ale humor ve zbytku epizody je dobrý. U slovních přestřelek v Cristelině rodině se budete bavit, sama ústřední hrdinka je svým způsobem roztomilá, pokud to tedy nepřehání s pitvořením. Sečteno a podtrženo, Cristela není bez chyby, ale většina epizody stačí na to, abyste se několikrát zasmáli a spravili si při sledování náladu. 

Hodnocení: 6/10


Podařilo se Cristele vás pobavit?

2 komentářů:

  1. Co Red band society? plánujete rozbor?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Test je hotový, najdete ho v seznamu. Stačí kliknout na modrou část textu na konci článku a v seznamu kliknout na Red Band Society.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.