úterý 23. září 2014

Test seriálů 2014/2015: Forever - Tak dobré, až vás to šokuje!


Narazili jsme na nejzábavnější seriál roku?

Základní informace


Název: Forever
Datum premiéry: 22. září 2014
Žánr: nadpřirozená kriminálka
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí?

Tvůrci: Matthew Miller (Chuck)

O co jde?

Henry Morgan je nesmrtelným patologem, který vytvoří tým s policistkou Jo Martinezovou. Společně řeší zdánlivě neřešitelné případy. A zároveň se Henry pokouší rozluštit záhadu svého věčného prokletí.

Klady

Ioan Gruffudd. Občas se stane, že tvůrci do hlavní role svého seriálu obsadí nesympatického floutka a na něm celý projekt ztroskotá. To se ale naštěstí Forever nestalo. Ioan je neuvěřitelně sympatický, k čemuž mu samozřejmě dopomáhá i britský přízvuk. Tak jako tak si ho ale jako hlavního hrdinu oblíbíte velice rychle, a tak to má být.

Ústřední dvojice. Pakliže vytváříte seriál, jehož ústředními hrdiny je smíšená dvojice, musíte si dát záležet na tom, aby se mezi nimi vytvořila určitá chemie. A i v tomto ohledu se ukázalo, že měli tvůrci šťastnou ruku. Ioan Gruffudd si spolu s Alanou De La Garzou výborně sedli. Jejich vzájemná interakce vám na rtech vykouzlí úsměv, což se mi nestalo od prvních dílů Castla.

Příběh. Možná, že nesmrtelnost už byla použita v mnoha filmech i seriálech, ale to ani trochu nevadí. V samotném pilotu je velice brzy všechno podstatné vysvětleno, vy se v ději netopíte, ba naopak. Kontinuální zápletka je dostatečně zajímavá, aby udržela vaši pozornost i ve chvílích, kdy se ke slovu dostává lehce omletá epizodní zápletka. Příběhové flashbacky jsou vkusně natočené a jdou rovnou k věci, což je od současných komplikovaných seriálových flashbacků alá Lost, příjemná změna.  

Zápory

Překombinovanost. Jediné, co se dá pilotu vytknout je jistá překombinovanost hlavního hrdiny. Je to sympaťák, je nesmrtelný, hláškuje a ještě k tomu má pozorovací schopnosti hodné Sherlocka Holmese. Právě Sherlockem Henry Morgan tak trochu zavání. Ne, že by v ději přímo rušily, ale ty okamžité geniální dedukce jsou už trochu navíc a nic by se nestalo, kdyby v seriálu nebyly.

Sledovat či nesledovat?

Sledovat! Určitě dejte šanci alespoň pilotu. Trailer sice nenavnadil, ale zde první dojem hodně klame.

Verdikt

Pro mě osobně je zatím Forever největším překvapením sezóny. Nečekal jsem od toho téměř nic a nakonec jsem byl překvapený, jak moc mě to bavilo. Děj není závratně komplikovaný a právě jeho jednoduchost přispívá k dojmu oddechového seriálu. A ačkoli děj komplikovaný skutečně není, příběh je dostatečně zajímavý. Forever pomáhá i výborná chemie mezi ústřední dvojicí, skvělý soundtrack a nadprůměrné herecké výkony. Po zhlédnutí vám zůstane dobrá nálada, což u dramat s nadpřirozenou tematikou nebývá zase tak moc časté. Minimálně pilotnímu dílu byste šanci dát měli. Budete příjemně překvapeni.

Hodnocení: 8/10



Také vás kvalita Forever příjemně překvapila?

2 komentářů:

  1. Krucinál zabili Henryho! Vy parchanti!

    OdpovědětVymazat
  2. dal jsem na gorilláckou radu a super. opravdu pilot umí chytnout_)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.