neděle 31. srpna 2014

Návštěvnost kin: Strážci Galaxie se prvního místa nehodlají vzdát

V minulém týdnu se komiksová podívaná Strážci Galaxie (recenze) vrátila na první místo, ze kterého sesadila Želvy Ninja. A marvelovská pecka se udržela v čele i tento víkend.

Tržby totiž filmu klesly jen o 5,2 % na 16,31 milionů dolarů, což bohatě stačilo na to, aby projekt mohl konkurenci ukázat dlouhý nos. Ostatně, Strážci Galaxie se stali nejúspěšnějším titulem tohoto léta, když překonali hranici půl miliardy dolarů. Aktuálně mají na kontě skoro 548 milionů dolarů.

Na dvojce zůstaly Želvy Ninja. Těm tržby klesly výrazněji, skoro o 30 % na 11,75 milionů dolarů. Pořád je to ale dost, aby sil film udržel svou pozici. Celosvětové zisky jsou zatím necelých 256 milionů dolarů.

Ani na další příčce nedošlo ke střídání. Na trojce se udržel projekt Zůstaň se mnou. O aktuálním víkendu diváci zaplatili za vstupenky 9,26 milionů dolarů.

Nejúspěšnější novinkou je nepovedený horor

Pokud jde o premiéry, tak si nejlépe vede horor z pařížských katakomb Pod zemí, který startuje na čtvrtém místě a utržil 8,34 milionů dolarů. To není kdovíjaká sláva, ale na druhou stranu horor není podle kritiků nic moc, takže tvůrci mohou být asi rádi i za to.

Akční komedie Falešní poldové si odnáší jen o něco méně, konkrétně 8,2 milionů dolarů a v USA brzy zdolá částku 60 milionů. Náklady na film byly jen 17 milionů, takže film už je vysoko v černých číslech.

Špionážní podívaná November Man s Piercem Brosnanem, bývalým představitelem Bonda (mimochodem, ve filmu si zahrála i Olga Kurylenko, která ztvárnila bond girl v Quantum of Solace), příliš parády nenadělala. Začíná na šestém místě, recenze docela kritizují a tržby jsou jen 7,66 milionů dolarů.

Expendables vyklízejí pole

Milovníci sportovních filmů (konkrétně těch, které se věnují americkému fotbalu) nechali v kasách kin, kde se promítal titul When the Game Stands Tall, 5,65 milionů dolarů. Celkem má projekt 16,32 milionů dolarů. Není to nic moc, ani s ohledem na skromný rozpočet 15 milionů.

Nejuchají asi ani tvůrci sci-fi Dárce, které je na osmém místě a zatím utržilo 34,52 milionů. Náklady byly 25 milionů dolarů.

Pro milovníky kvalitních romancí byla o víkendu připravena podívaná Láska na kari, která si připisuje 4,6 milionů dolarů a na konci jsou třetí Expendables (recenze) s 3,5 miliony dolarů. Zatím utržili nějakých 83,54 milionů. Žádná sláva. Co se týče dalších dvou premiéry, tak drama Cantiflas, které bylo nasazeno jen do 382 kin, vydělalo 2,63 milionů a obsadilo 12. místo. Znovuuvedení Krotitelé duchů, kteří se objevili u příležitosti 30 let od premiéry, byli promítáni v 784 sálech a odnáší si 1,65 milionů.

Skromný začátek září

Příští týden se do širší distribuce dostane jen jedna novinka a to thriller Identical o (to je "překvapení") identických dvojčatech. Zatím je venku jen jedna recenze a ta moc nechválí, tak uvidíme, zda film nakonec překvapí.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.