neděle 3. srpna 2014

Návštěvnost kin: Guardians of the Galaxy to odpálili ve velkém!


Kolik si odnesli po premiérovém víkendu?
Na rozdíl od minulého týdne, kdy se na první místo překvapivě vyšvihla akční scifárna Lucy, tentokrát k žádnému velkému překvapení nedošlo. Jasným favoritem byli Strážci galaxie a svou pozici favorita bez problémů obhájili. Na nový snímek od Marvelu se během víkendu stály dlouhé fronty od kin v centru měst až na písčité pláže, a tak si jen ze severoamerických kin odnese neuvěřitelnou částku 94 milionů dolarů. Jedná se tak o třetí nejlepší otvíračku letošního roku. Další marvelovský film Captain America: Návrat prvního Avengera si při své otvíračce vydělal 95 milionů dolarů a čtvrtý díl Transformers se vyšplhal dokonce až na 97,5 milionu dolarů. Celkově si z celého světa Strážci galaxie za tento víkend odnesli cca 160 milionů dolarů. A vzhledem k tomu, že rozpočet byl 170 milionů dolarů, nebude dlouho trvat a snímek se dostane do plusových čísel.

Na druhé místo klesla Lucy Luca Bessona, která si ve svém druhém týdnu vydělala pěkných 18 milionů dolarů. Celkově už jich na kontě má při rozpočtu 40 milionů téměř dvojnásobek - 79,5 milionu.

Na třetí místo se dostala životopisná novinka Get On Up - Příběh Jamese Browna. Ten získal 14 milionů dolarů.

Dwayne Johnson se sice pořádně namakal, naleštil svaly březovým olejem a navlékl si lví kůži, nicméně jeho Hercules hitem nebude. Oproti minulému týdnu mu tržby klesly o drtivých 64 procent na nějakých 11 milionů. Při rozpočtu 100 milionů se tak ještě pořádně zapotí, než se alespoň zaplatí.

Úsvit planety opic je nejen vydařeným snímkem po stránce filmařské, ale i po stránce tržeb. Američtí diváci tento týden do kasičky přisypali dalších 8,7 milionu dolarů a celkově se film v celosvětových tržbách blíží k půl miliardě dolarů.

Na sex Cameron Diaz není nikdo zvědavý

Druhý díl animované podívané Letadla: Hasiči a záchranáři i přes celkem příznivé recenze a letní prázdniny nenalákal do kin dostatek diváků. Tento týden film získal jen 6,4 milionu dolarů a celkově je snímek při rozpočtu 50 milionů na sumě 69 milionů. Film se tedy sice zaplatil, ale žádnou velkou díru do světa neudělal.

První díl hororu Očista v kinech zabodoval, a proto vznikl i druhý díl s podtitulem Anarchie. Zatímco kvalitativně je na tom dvojka daleko lépe než jednička, výnosy už nejsou tak velké. I tak ale tržby musely studiu udělat radost. Tento týden to bylo 5,56 milionu dolarů.

Možná to bude znít krutě, ale kdyby Cameron Diaz vypustila opravdovou porno nahrávku, možná by vydělala víc než komedie Sex Tape, která stála 40 milionů a vydělala jich zatím jen 41 milionů

Oceňovaný špionážní thriller s Willemem Dafoem Nejhledanější muž tento týden získal tři miliony dolarů. Celkově je na sedmi. 

A na posledním místě tento týden skončila komedie Lepší teď než nikdy s prošedivělým Michaelem Douglasem a Diane Keaton. Film si odnesl škaredé recenze a při rozpočtu 30 milionů a zisku 10,3 milionu si zřejmě odnese i nálepku "propadák".

Dají želvy mývalovi na prdel?

Příští týden se do širší distribuce dostane jenom jedna novinka, která bude stát za pozornost a pokusí se sešoupnout Strážce galaxie na druhé místo. Ke slovu se totiž dostanou Želvy Ninja režiséra s několika průměrnými filmy na kontě - Jonathana Liebesmana. Podle nás Strážce galaxie neporazí, ale třeba mají v krunýřích nějaké ty trumfy.
Už jste byli na Strážcích galaxie? Co si o nich myslíte?

1 komentářů:

  1. Strazci jsou paradni. Byl jsem na originalu s titulkama a vyborny.
    Na Zelvy se taky chystam. Ocekavani jsou velky, ale strach taky.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.