neděle 27. července 2014

Návštěvnost kin: Hercules neměl šanci, rozdrtila ho Scarlett Johansson

Překvapení. Dwayne Johnson sice platí za velkého favorita diváků a jednoho z nejvýdělečnějších herců (žebříček desítky nejlépe placených herců), ale přesto jeho Hercules první příčku neobsadil. Získal ji někdo jiný, Scarlett Johasson.


Právě ta je představitelkou hlavní role v akční sci-fi Luca Bessona Lucy. Besson opět dokázal, že s ženskými hrdinkami pracovat umí. Lucy sice má o něco horší recenze než Hercules, ale přesto se film po premiéře dostal na první místo s pěknými 44,03 miliony dolarů. Rozpočet byl pouhých 40 milionů dolarů.

Hercules skončil na dvojce s 29 miliony dolarů a docela slušnými recenzemi. Režiséra Bretta Ratnera je sice moderní buzerovat, ale faktem je, že to sice není mistr svého oboru, ovšem je to slušný řemeslník. Hercules je tak zábavnou mytologickou jednohubkou. Jenže ta jednohubka stála sto milionů dolarů, takže premiérové tržby 29 milionů nejsou moc optimistické.

16,4 milionů dolarů získal Úsvit planety opic, který zatím platí za zatím jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší film letní sezóny, ovšem příští týden startují Strážci Galaxie a podle recenzí jde o naprostou pecku. Tak uvidíme, zda další marvelovka bude zábavnější než opičáci.

SOUVISEJÍCÍ: STRÁŽCI GALAXIE: CO ŘÍKAJÍ ZAHRANIČNÍ RECENZE? PĚJÍ CHVÁLU, CHVÁLU A ZASE JEN CHVÁLU

Pokračování, které dle kritiků kvalitativně překonává originál, to je Očista: Anarchie, které si tentokrát přišlo na 9,9 milionů a zatím má celkově na kontě skoro 51,7 milionů při rozpočtu 9 milionů. Tady se nám rodí nové Saw nebo Paranormal Activity. Jen doufejme, že na rozdíl od nich nebude mít série Očista X dílů, které budou vařit z vody.

9,03 milionů patří dalšímu pokračování a to Letadla 2: Hasiči a záchranáři. Oproti jiným animákům, tenhle si užijí hlavně děti, dospělí až tolik ne, ale proč ne, i takové filmy jsou potřeba. Ne každý animák musí skrývat hlubokou myšlenku.

Cameron Diaz a její Sex Tape se po prvním týdnu nevzchopily, právě naopak. Pokles o dvě příčky na šestku a tržby se snížily o 59,1 % na 5,98 milionů dolarů. Ouch.

Transfomeři pořád vydělávají

Je to tak, pět týdnů už se drží Transformers: Zánik mezi desítkou nejvýdělečnějších filmů. Tentokrát jim patří sedmé místo a 5 milionů dolarů, celkově pak mají na kontě 966,35 milionů dolarů.

Komedie Lepší teď než nikdy, která se sice chlubí zvučným obsazením (Diane Keaton a Michael Douglas), ale jinak to není prý žádná sláva, startuje na osmém místě s 4,55 miliony dolarů.

Předposlední skončila komedie Tammy s 3,4 miliony a desítku uzavírá další novinka a to Nejhledanější muž, která sice byla nasazená jen do 361 kin, ale i tak získala 2,72 milionů dolarů.

Strážci Galaxie chtějí zabodovat a my jim držíme palce

Nechceme říkat, že jsme to říkali, ale říkali :)). Tušili jsme, že Strážci Galaxie budou pecka a dosavadní recenze nám dávají zapravdu. Příští týden se o tom budeme moci přesvědčit v kinech všichni, konečně se dočkáme jejich premiéry.

Odvážlivcem, který startuje také příští víkend, je hudební životopisný film Get On Up - Příběh Jamese Browna, tak uvidíme, kolik si pro sebe urve tenhle projekt. Ale asi to nebude extra oslnivá částka, čelit Strážcům Galaxie nebude snadné.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.