čtvrtek 24. července 2014

TOP 10: Nejlépe placení herci - Kdo si za posledních dvanáct měsíců přišel na nejvíce peněz?

Časopis Forbes, jako už tradičně, zaměřil svou pozornost na hollywoodské herce, aby zjistil, který z nich si přišel na největší balík za období červen 2013 - červen 2014. Tohle je desítka těch, kteří by měli zvážit nákup většího trezoru nebo přestěhování do daňového ráje.


10. Mark Wahlberg - 32 milionů dolarů

Začínal jako model spodního prádla a rapper, stal se z něj jeden z nejúspěšnějších herců. Markovi se v posledních letech daří. A minulých dvanáct měsíců nebylo výjimkou. Wahlberg si na slušné částky přichází nejen díky herectví, ale také se často věnuje produkci (Impérium - Mafie v Atlantic City).




9. Will Smith - 32 milionů dolarů

Už sice neplatí to, že Smithovy filmy vydělají v Severní Americe 100 milionů dolarů bez mrknutí oka, ale i tak je Will stále nejúspěšnějším afroamerickým hercem v Hollywoodu. A to i přes fakt, že z Po zániku Země se nevyklubal zrovna úspěšný projekt.







8. Christian Bale - 35 milionů dolarů

Shodou okolností skončil těsně za Affleckem předchozí představitel Bruce Waynea/Batmana, Christian Bale. A radost mu jistě nedělají jen peníze, na které si přišel, ale i nominace na Oscara za Špinavý trik. Baleovi se prostě daří.






7. Ben Affleck - 35 milionů dolarů

Ben to sice neměl v minulých měsících příliš lehké. Poté, co bylo oznámeno, že se stane novým Batmanem, spustilo to vlnu nevole. Ale budiž mu útěchou, že za roli ve filmu Batman v Superman: Dawn of Justice dostal slušný šek a s Warner Bros. uzavřel smlouva na dalších pět let.



6. Liam Neeson - 36 milionů dolarů

Být v 62 letech hvězdou akčních filmů, to už si zaslouží poklonu. A také slušný plat. O to se Liam rozhodně obávat nemusí. Irský sympaťák si za minulých dvanáct měsíců připsal působivých 36 milionů dolarů.










5. Chris Hemsworth - 37 milionů dolarů

Na rozdíl od herce na čtvrté příčce Chris se fotografů skrytých ve křoví obávat nemusí. Jako představitel asgardského boha Thora má více než slušnou fyzičku. Ale není divu, vydělal si dost peněz na nejlepší fitness trenéry. Za období červen 2013 až červen 2014 si přišel na pěkných 37 milionů dolarů. Slušné, když si člověk uvědomí, že za prvního Thora dostal jen 500 tisíc dolarů.





4. Leonardo DiCaprio - 39 milionů dolarů

Leo sice může být nevrlý kvůli tomu, že opět neproměnil nominaci na Oscara, ale na druhou stranu, útěchou mu mohou být miliony, které mu skončily na účtu. Díky částce 39 milionů se stal čtvrtým nejlépe placeným hercem. A ani ho tak nemusí trápit to, že mnohé fanynky začaly ronit slzy, když se v bulváru objevil herec na pláži a předvedl své "panděro".

3. Bradley Cooper - 46 milionů dolarů

Nejen, že Bradley pravidelně figuruje v různých přehledech nejkrásnějších lidí světa, ale také pořádně vydělává. Ovšem, herec nenatáčí jen velkolepé hollywoodské blockbustery, ale i menší, ovšem velmi dobře hodnocené projekty (Špinavý trik). Brzy ho také uslyšíme ve Strážcích Galaxie, kde namluvil mývala Raccoona.



2. Dwayne Johnson - 52 milionů dolarů

Jedno se bývalému wrestlerovi, který vystupoval pod pseudonymem Rock, musí nechat, když něco chce, jde si tvrdě za svým. Chtěl být herec a za pár let se z něj stal jeden z nejúspěšnějších mužů, které můžeme na stříbrném plátně vídat. A není pochyb o tom, že v následujících měsících o něm bude slyšet ještě více, objeví se v hromadě dalších projektů (Hercules, Rychle a zběsile 7).

1. Robert Downey Jr. - 75 milionů dolarů

Stejně jako minulý rok, i tento si na největší sumu přišel Robert Downey Jr. a to hlavně a především díky tomu, že ztvárňuje marveláckého Iron Mana. A přestože Marvel je známý tím, že hercům obvykle nerad vypisuje velké šeky, tak v případě Downeyho udělal výjimku a plácl se přes kapsu. Ale není divu, když Iron Man 3 vydělal zhruba 1,22 miliardy dolarů.

Myslíte, že herci jsou přepláceni a díky tomu zbytečně rostou náklady na filmy nebo si věříte, že jejich plat je zasloužený?

1 komentářů:

  1. Nechybí vám u Iron Mana 3 slovo vydělal ?? :)..jinak super přehled :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.