pondělí 4. srpna 2014

Krotitelé duchů 3: Zapomeňte na krotitele, zavolejte krotitelky!


Who you gonna call?
Od premiéry prvních Krotitelů duchů uběhlo již třicet let, od premiéry dvojky 25 let. Od té doby se mluví o třetím díle, ale jeho přípravy se vlečou už pěkně dlouho. Před pár lety se ale přípravy konečně hnuly tím správným směrem, aby nakonec byly zase pozastaveny kvůli tomu, že se Billu Murrayovi nelíbil scénář. A když už s ním byl konečně spokojený, tak přišla rána v podobě smrti jednoho z původních krotitelů duchů Harolda Ramise. Teď to ale vypadá, že bychom se filmu přeci jen mohli dočkat. Ale bez Petera Venkmena. Bill Murray se totiž rozhodl, že po Ramisově smrti nechce mít s dalším filmem nic společného.

Na druhou stranu účast už potvrdil alespoň jeden člen původního obsazení - Dan Aykroyd. Navíc se proslýchá, že by v nejbližších dnech mělo dojít i k obsazení postu režiséra. Tím by měl být Paul Feig, který má na svém kontě například úspěšnou komedii Ženy sobě.

V jeho prospěch navíc mluví i fakt, že scénář počítá s ženským týmem krotitelek duchů. Za duchy se tedy nebudou honit žádní statní hoši, nýbrž ženy a dívky. Tohle je ale hodně riskantní krok, protože pak může trojka kultovní komedie sklouznout k trapné romanťárně plné exhibujících hereček těšících se Feigeho oblibě (zdravíme Melissu McCarthy), kterou by si asi upřímně nepřál snad žádný fanoušek původních dvou dílů.

Dalšími kandidáty na režisérský post ale jsou i Phil Lord a Chris Miller, kteří mají na kontě například podařený 22 Jump Street. A to už by se nám líbilo daleko víc. 

Zajímali by vás Krotitelé duchů 3, i kdyby stál v popředí ženský tým a za kamerou byl režisér ženských komedií?

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.