neděle 6. července 2014

Návštěvnost kin: Bayovi roboti se nedali, udrželi si první místo

Minulý víkend patřil filmu Transformers: Zánik. A na tom se nic nezměnilo. Ale není divu, sice se objevily tři novinky, ale žádná není podle recenzí zrovna povedená.


Ne, že by Transformers byli, alespoň kritici si to nemyslí, ale to divákům nebrání, aby usedli do sedaček kin a užívali si už čtvrté explozivní dobrodružství obřích robotů měnících tvar. Od minulého týdne filmu sice klesly tržby o téměř 64 %, ale i 34,6 milionů stačilo na první místo. Celosvětově se film vyšplhal zatím na 575,65 milionů dolarů.

Ne zrovna dobře hodnocená komedie Tammy v hlavní roli s oblíbenou boubelkou Melissou McCarthy se stala nejúspěšnější premiérou tohoto víkendu. Film získal 21,17 milionů dolarů. To není úplně špatné na projekt s přístupností "R" a rozpočtem 20 milionů.

Další místo patří také novince a to hororu Chraň nás od zlého režiséra Scotta Derricksona. Ten se blýsknul díky povedenému projektu Sinister, ale tentokrát to podle hodnocení není úplně trefa do černého. A ani 9,5 milionů dolarů není kdovíjaký úspěch ve srovnání s jeho předchozími projekty. Například zmíněný Sinister na tom bylo skoro dvakrát lépe.

Pokračování, která se povedla

Akční komedie 22 Jump Street spadla ze dvojky na čtyřku a připisuje si 9,4 milionů dolarů. Povedené pokračování hitu z roku 2012 si vede dobře.

8,75 milionů patří animáku Jak vycvičit draka 2. Film má zatím na kontě 246,1 milionů dolarů. A to je docela zklamání s ohledem na nesporné kvality projektu.

Sci-fi Earth to Echo je nejméně úspěšnou novinkou, která startuje na šestém místě a utržila (kromě negativních recenzí) 8,25 milionů dolarů. To není moc dobrý začátek.

Angelina stále čaruje

Na sedmičce je fantasy Zloba - Královna černé magie, která stačila na 6,13 milionů dolarů. Bez ohledu na to, že film trpí několika vadami, diváci neváhají utrácet peníze za vstupenky. Zatím nechali v kasách kin 630,18 milionů dolarů.

Životopisný muzikál Clinta Eastwooda Jersey Boys je na osmém místě a získal 5,16 milionů dolarů. Není pochyb, že je Clint zkušený režisér, ale tohle není úplně to pravé ořechové.

Komedii Think Like a Man Too si o víkendu připsala 4,9 milionů dolarů a žebříček uzavírá sci-fi Na hraně zítřka (recenze) s 3,64 miliony dolarů.

Transformeři třeste se, přicházejí opičáci

Nemáme sebemenších pochyb o tom, že příští týden ovládne kina film Úsvit planety opic. Ukázky vypadají skvěle a recenze pějí hlavně a především chválu.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 15: NEJOČEKÁVANĚJŠÍ BIJÁKY TOHOTO LÉTA - TYHLE FILMY SI NESMÍTE NECHAT UJÍT

2 komentářů:

  1. Koukám, že gorilla si koupila stroj času aby mohla juknout na další remake Jump Street :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.