pátek 4. července 2014

Hvězdy našeho mládí: Co dělají a jak vypadají herci ze seriálu Kutil Tim?

Zábavný sitcom o rodince televizního kutila, který nepatřil zrovna k nejšikovnějším osobám, skončil v roce 1999. Co se dělo s představiteli hlavních rolí poté, co padla poslední klapka?


Kutil Tim měl premiéru 17. září 1991 a poslední epizoda byla odvysílána v květnu roku 1999. Řad vzniklo celkem 8 a epizod bylo dohromady 204. V dané době se jednalo o jeden z nejsledovanějších sitcomů s tím, že posbíral řadu cen a odstartoval kariéru Tima Allena. V seriálu se objevila například i Pamela Anderson, která ztvárnila v prvních dvou řadách asistentku hlavního hrdiny v jeho pořadu, ale poté se rozhodla odejít kvůli roli v Pobřežní hlídce.

Tim Allen/Timothy "Tim" Taylor

Tim nepřekvapivě svou kariéru odstartoval jako komik, díky tomu se začal objevovat v reklamách a vcelku se mu dařilo. Proto se z Detroitu přesunul do Los Angeles. I tady se živil jako stand-up komik (Na stojáka). Hned jeho větší projekt - Kutil Tim, se stal zlomem v jeho kariéře. Během natáčení pořadu stačil ztvárnit hlavní roli ve filmu Santa Claus, který se dočkal dvou pokračování. O rok později namluvil Buzze Rakeťáka v Toy Story: Příběh hraček. I tento veleúspěšný animák byl začátkem filmové série. Ve stejném roce, kdy skončil Kutil Tim si Allen zahrál v povedené parodii Galaxy Quest. Poté jeho profesní život tvořila hlavně pokračování Santy Caluse a Toy Story, ale zahrál si také v úspěšné komedii Divočáci (2007). Jeho nejnovějším projektem je sitcom Poslední chlap. Tim se věnuje i psaní, v roce 1994 a 1996 mu vyšly knihy. V osobní životě je Tim trošku rebel. V roce 1978 byl zatčen za držení 650 gramů kokainu. Za to si odseděl dva roky a čtyři měsíce. V roce 1997 byl zase zadržen za to, že měl alkohol v krvi a řídil. Dostal rok veřejně prospěšných prací. V letech 1984 - 1999 žil s Laurou Diebel, v roce 1989 se jim narodila dcera Katherine. V roce 2006 se Tim oženil s herečkou Jane Hajduk, v roce 2009 se jim narodila dcera Elizabeth.

Patricia Richardson/Jillian "Jill" Taylor

Patricia začala svou kariéru v divadle, ale také se objevovala v menších rolích v televizi (Cosby Show). Proslavila ji ale až role Jill v Kutilovi Timovi, kterou získala poté, co se během kamerových zkoušek neosvědčila herečka Fransces Fisher. Patricia se naopak pro roli hodila. O tom svědčí i to, že byla nominována na čtyři ceny Emmy a dva Zlaté globusy. Během natáčení se Patricia objevila v několika televizních filmech a získala nominaci na cenu Independent Spirit za roli ve filmu Uleeovo zlato (1997). Od roku 2002 do roku 2005 hrála v seriálu Křižovatky medicíny a zahrála si ve dvou posledních řadách Západního křídla. Vidět jsme ji také mohli v první řadě projektu Právo a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti. V roce 2008 produkovala dokument Long Story Short, který sledoval osudy umělecké dvojice Larryho a Trudi Longových. Poté se objevovala především v televizních filmech stanice Hallmark (Snow Bride). Patricia byla vdaná za herce Raye Bakera, mají spolu tři děti. Rozvedli se v roce 1995. Později žila s psychiatrem a spolužákem z vysoké Markem Clineem. Jill působí také jako mluvčí organizace Cure PSP (progresivní supranukleární paralýza).

Zachery Ty Bryan/Bradley Michael "Brad" Taylor

Zachery se zpočátku soustředil na různé reklamy, ale zalíbila se mu kariéra herce a tak se vydal do Kalifornie. Netrvalo to dlouho a získal roli v Kutilu Timovi, jako nejstarší syn Jill a Tima Brad (i když ve skutečnosti je o měsíc mladší než  Jonathan Taylor Thomas, představitel jeho mladšího bratra Randyho). Během natáčení se Zachery objevil v dalším sitcomu a to Fresh Prince, dál se mihl v Buffy: Přemožitelka upírů nebo Veronice Marsové. Po konci Kutila Tima pokračoval v práci pro televizi (Smallville). Herec se věnoval i filmům, vidět jsme ho mohli například v Carrie 2 (1999), Životní zápas (2005), Rychle a zběsile: Tokijská jízda (2006) nebo Trunk (2008). Zachery si vzal svou lásku ze střední Carly Matros, v roce 2014 se jim narodila dvojčata.

Jonathan Taylor Thomas/Randall William "Randy" Taylor

První Jonathanovou rolí byla postava Kevina Bradyho v seriálu The Bradys (1990), ale slavným a idolem mladých se stal díky sitcomu Kutil Tim. Ovšem, nevydržel v seriálu celou dobu, v roce 1998 se místo herectví rozhodl soustředit na vzdělání. Na herectví ale úplně nezanevřel, v roce 1998 si zahrál ve filmu Na Vánoce budu doma, o dva roky později pak v povedeném televizním filmu s homosexuální tématikou Na nepřátelské půdě. Mihl se v seriálech Veronica Mars a Smallville (v něm se objevil dvakrát) a zahrál si v Posledním chlapovi. Je známý také tím, že namluvil mladého Simbu ve velehitu Lví král. Jonathan rozhodně není žádné "tele", to, že se bude soustředit na vzdělání myslel vážně, poté, co s vyznamenáním vystudoval Chaminade College Preparatory School, vystudoval na Harvardu obory filozofii a historii, tři roky strávil ve Skotsku na St. Andrews University, v roce 2010 pak promoval na Columbia University. Většinu života je Jonathan vegetarián.

Taran Noah Smith/Marcus Jason "Mark" Taylor

Taran sice získal díky seriálu Kutil Tim popularitu, ale na druhou stranu přišel o dětství. Prozradil, že v seriálu začal hrát v sedmi letech a skončil, když mu bylo šestnáct a neměl tak šanci rozhodnout se, co chce dělat se svým životem. V šestnácti pak věděl, že už se hraní věnovat nehodlá. Zaměřil se tak na jinou oblast a rozjel společnost, která vyráběla sýr bez obsahu mléka a provozovala restauraci nabízející organické a veganské jídlo. S tím mu pomáhala jeho bývalá žena Heidi Van Pelt, kterou si vzal v sedmnácti letech (jí v dané době bylo 33). Rozvedli se v roce 2007. V roce 2012 byl Taran zatčen kvůli podezření z toho, že řídil pod vlivem alkoholu a za držení marihuany.

Earl Hindman/Wilson W Wilson Jr.

Představitel souseda rodiny Taylorů, jehož tvář jsme sice neviděli, ale za to jsme si mohli užívat jeho trefných poznámek a mouder, vystudovaný herec Earl Hindman se nejvíce proslavil právě díky sitcomu Kutil Tim, ale na kontě měl i jiné známé projekty, jako například filmy Přepadení vlaku z Pelhamu (1974) nebo Silverado (1985), případně role v seriálu Ryan´s Hope, kde si zahrál ve 459 epizodách (1975 - 1989). Právě díky tomuto seriálu poznal také svou ženu Molly McGreevey. Earl zemřel v roce 2003 na rakovinu plic.







Richard Karn/Albert "Al" Borland

Poté, co Richard, syn veterána z 2. světová války, vystudoval herectví, vydal se do New Yorku. Za pár dnů získal roli v reklamě, která se vysílala během Super Bowlu. Později se přidal k organizaci Screen Actor Guild, ale protože zjistil, že už mají člena jménem Richard Wilson, což je jeho pravé jméno, změnil si příjmení na Karn. V roce 1989 ho jeho žena Tudi přesvědčila, aby se přestěhovali do Los Angeles. Tady se herec dozvěděl o castingu do seriálu Kutil Tim. Role Ala sice už byla obsazena Stephenem Tobolowskym (spolužák představitelky Jill Patricie Richardson), ale ten se jí musel vzdát kvůli jiným závazkům. Po konci seriálu Richard začal moderovat soutěžní pořad Family Feud. V roce 2008 pak moderoval další soutěž a to Bingo America. Richard si také zahrál v seriálu svého bývalého kolegy Tima Allena Poslední chlap. Kromě herectví moderuje Karn v rádiu.

Debbe Dunning/Heidi Keppert

Poté, co Pamela Anderson začala naplno natřásat své silikony v Pobřežní hlídce, se role Timovy asistentky ujala herečka Debbe Dunning, která ztvárnila postavu Heidi Keppert. Bývalá roztleskávačka Debbe začala jako modelka, pak se mihla v seriálu Kutil Tim a producenty zajala a tak jí poskytli více prostoru. Debbe je známá také díky tomu, že se objevila v soutěži American Gladiators. Dál jsme si jí mohli všimnout ve filmu Now You Know (2003). Naposledy byla k vidění v The Last Gun on Earth (2006). Debbe je vdaná za volejbalového hráče Stevea Timmonse, mají spolu dvě děti.

Kompletní obsazení seriálu (kromě zesnulého Earla Hindmana) se sešlo v roce 2011 na popud magazínu Entertainment Weekly a objevil se dokonce i Jonathan Taylor Thomas, který se s kolegy neviděl od roku 1998.

Bavil vás Kutil Tim?

5 komentářů:

  1. Kutil Tim byl skvělý, stejně tak si pamatuji, že běžel v pásmu s podobně geniálním seriálem Dinosaurové :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý a humorný sitkom!! a co mi to dalo práce, než jsem ho celý posháněl a postahoval... teď si jej užívám, když si pustím nějaký ten díl...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.