úterý 24. června 2014

Ant-Man: Představujeme hlavního hrdinu prvního filmu z třetí marvelovské fáze

Ant-Man dorazí do kin v roce 2015 jako první z filmů ze třetí marvelovské fáze a tak asi nebude od věci si tohoto hrdinu blíže představit. Aniž bychom totiž někoho podceňovali, tak jsme si vědomi toho, že nejde o komiksového hrdinu, který by byl v našich končinách tak populární jako například kolegové Kapitán Amerika, Thor nebo Black Widow.


Paul Rudd ztvární Scotta Langa alias druhého Ant-Mana
Nejdříve si shrňme základní informace o filmové podobě. Přípravy začaly už někdy v roce 2006, kdy byl najat velký fanoušek předlohy režisér Edgar Wright, aby na film dohlédl a společně s Joe Cornishem také napsal scénář. V roce 2011 měli pánové hotovy tři jeho verze. O rok později Wright připravil testovací záběry a v říjnu následujícího roku se začalo s preprodukcí. Obsazování pak odstartovalo v prosinci 2013. Jako první bylo oznámeno to, že se hlavní role ujme Paul Rudd. V roce 2014 se ale vyskytly problémy, když Wright v květnu oznámil, že kvůli "kreativním neshodám" opouští projekt (Marvel mu prý hodně kecal do toho, jak má film vypadat) a tak byl nahrazen Peytonem Reedem. Úpravy scénáře k obrazu Marvelu pak dostal na starosti Adam McKay. Hudbu měl zajistit Steven Price, ale odešel chvíli po Wrightovi.

SOUVISEJÍCÍ: MARVELOVSKÁ TŘETÍ FÁZE - CO SE O NÍ VÍ? JAKÉ FILMY BYLY POTVRZENY A O KTERÝCH SE SPEKULUJE?

Kromě Rudda se ve filmu objeví i Michael Douglas jako Hank Pym a v zatím neupřesněných rolích Evangeline Lilly (tipujeme a doufáme, že ztvární Wasp), Corey Stoll, Michael Peña, Patrick Wilson a Matt Gerald.

A teď už k samotné postavě Ant-Mana. Pod tímto pseudonymem se skrývá několik různých postav. Prvním z nich je doktor Henry "Hank" Pym, kterého stvořili Stan Lee, Jack Kirby a Larry Lieber. Poprvé se představil v roce 1962 a šlo o geniálního vědce, který si poté, co objevil takzvané "Pymovy částice" umožňující mu změnit velikost, zvolil dráhu superhrdiny. O své tajemství se podělil se svou přítelkyní Janet Van Dyne, která se stala jeho společnicí v boji proti zločinu pod jménem Wasp. Dvojice také stála u zrodu legendárního týmu Avengers, společně s Iron Manem, Thorem a Hulkem. Hank několikrát během své kariéry změnil jméno, takže si říkal i Giant-Man, Yellowjacket, Goliath a poté, co se zdálo, že Janet zemřela, používal chvíli krycí jméno Wasp. Pokud se budeme bavit o Ant-Manových schopnostech, tak kromě toho, že má intelekt génia, dokáže změnit svou fyzickou schránku (zmenšit ji nebo dosáhnout výšky až 100 stop/cca 30,5 metrů), telepaticky komunikuje s mravenci (s pomocí speciální helmy) a svou schopnost změnit velikost zvládne přenést na jiné objekty i bytosti.

TOP 10: NEJLEPŠÍ VÝTVORY KOMIKSOVÉHO GURU STANA LEE

Henry ale nebude hlavním hrdinou filmové verze, přestože se v ní objeví a sehraje důležitou roli. Tvůrci se rozhodli, že v centru dění bude druhý Ant-Man a to Scott Lang.

Ten svou kariéru neodstartoval zrovna nejlépe. Ukradl Pymovi jeho oblek Ant-Mana, aby zachránil svou nemocnou dceru Cassie. Ale postupem času se rozhodl stát se supehrdinou, místo toho, aby pokračoval jako zloděj. V cestě bojovníka proti zločinu ho podporoval i Henry Pym. Často spolupracoval s Fantastickou čtyřkou a také se stal členem Avengers. Ovšem byl zabit Scarlet Witch. Ale jeho odkaz nebyl zapomenut, jeho dcera se stala superhrdinkou Stature. V roce 2011 ale Scotta komiksoví tvůrci vzkřísili, ovšem přišel o dceru, která se obětovala, aby zastavila Doktora Dooma. Scott disponuje podobnými schopnostmi jako původní Ant-Man, tedy dokáže se zvětšit i zmenšit (a tuto schopnost zvládá aplikovat na jiné osoby a předměty), telepaticky ovládá hmyz a kromě toho je expertem na elektroniku.

Třetím Ant-Manem byl Eric O´Grady, ale ten se dle všeho ve filmu neobjeví. Eric byl agentem organizace S.H.I.E.L.D.. O´Grady ukradl oblek Ant-Mana ze sobeckých důvodů, jednalo se o manipulátora a morálně velmi zkaženou osobnost, která rozhodně netoužila po tom, aby pomáhala ostatním, ale hlavně a především sobě. Nicméně postupem času se i on změnil a nakonec se obětoval, aby zachránil dítě před padouchem jménem Father. Eric dokázal ovlivnit svou velikost, komunikovat s hmyzem a navíc létat s pomocí jetpacku a jeho robotické paže disponovaly magnetickými háky a metaly plameny.

Erica ve filmu neuvidíme, ale možná se tam objeví Yellowjacket jako záporák. Henry Pym totiž nebyl jediným, kdo používal toto jméno. Osob, které přijaly tuto identitu bylo více. Například Rita DeMara. Ovšem překvapilo by nás, kdyby filmová verze Yellowjacket byla zrovna ona, tipujeme, že půjde spíše o mužskou variantu. Jinak řečeno, tvůrci pravděpodobně přiklepnou přezdívku Yellowjacket někomu, kdo jím v komiksu nebyl.

Těšíte se na Ant-Mana nebo vás tento superhrdiny neoslovuje?

3 komentářů:

  1. ...Petr jak uz to s takovymi byva se nakonec usadil,Katerina se konecne provdala a tak tento rozverny pribeh kali pouze silenstvi Jaromirovo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V šestačtyřiceti zbývajích filmech se ale již Ant-Man nevysktuje a tak pouze stručně...

      Vymazat
  2. Pouze dodejme,ze Ant-man zemrel v chudobe,jelikoz jeho otec ulozil Ant-manovo jmeni na heslo-Dobro je prisjetiti se da prividno prav prut prema cilju predstavja u stvari pravodlivo krivudanje - ,ktere zapomel.Navic dedicove v Ant-manovych zkumavkach narazily na vodu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.