pondělí 21. dubna 2014

Trailer: The Normal Heart - HBO představí film o epidemii AIDS s hvězdou Teorie velkého třesku

Filmová adaptace veleúspěšného představení Larryho Kramera dorazí 25.května na HBO. Projekt měl na starosti Ryan Murphy, který stojí za několika hitovými seriály (jeho rozsah je opravdu velký, mezi jeho dítky najdeme Glee, ale také American Horror Story). Tentokrát se zaměřil na epidemii AIDS v New Yorku na počátku osmdesátých let. A film se chlubí velice působivým obsazením.

Ve filmu uvidíme Julii Roberts, Marka Ruffala, Taylora Kitsche, Jonathana Groffa, Alfreda Molinu, Denise O´Harea, Matta Bomera a nechybí ani Jim Parsons z Teorie velkého třesku. To už je herecký ansámbl, se kterým se dá velmi dobře pracovat a dle ukázky se zdá, že to Ryan zvládl.

SOUVISEJÍCÍ: HVĚZDY, KTERÉ SE NEBÁLY PŘIZNAT BISEXUÁLNÍ/HOMOSEXUÁLNÍ ORIENTACI



5 komentářů:

  1. Děkuji, ale nemám zájem. Pro mě je Ryan Murphy člověk, který zostuzuje a stereotypizuje gaye napříč společností a osobně mu to nemůžu odpustit, protože ne každý gay je vykroucená zženštilá buzna, jak se nás snaží popsat. V Glee jsem to ještě dokázal skousnout, ale New Normal už mě vyloženě uráželo a na další jeho projekt už nemám žaludek :-/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak v Glee je stereotyp jen Kurt. Jinak v The New Normal mi to vůbec nevadilo, hlavně byl stereotyp opět jen jeden, Bryan, David byl normální. Navíc takovýchto gayů je spousta, často je ve vztahu jeden víc zženštilý, což vidím u svých kamarádů.

      Vymazat
    2. Víš o tom, že je Ryan taky gay? :D

      Vymazat
  2. Jj, vím, že Ryan je gay (a na rozdíl od postav, které píše, je to docela normální chlap). Co se Glee týče, tak osobně mi ani Blaine nepřijde moc klučičí... Osobně se moc v gay komunitě nepohybuju, protože nemám potřebu chodit za zábavou do skupiny lidí izolované jen podle sexuální orientace (když si jdu zatancovat s přáteli, fakt nepotřebuju, aby všichni v klubu byli na kluky), ale z toho množství gayů co znám, tak nikdo není takhle zženštilý. Jen málokdy narazím na nějaký film či seriál, který by mi přišel aspoň trochu realistický, co se vyobrazování gay postav týče. Super je teď třeba seriál Looking od HBO. To je pro mě asi nejrealističtější počin vůbec. Taky tam je někdo víc feminní, ale ne takové extrémy.

    OdpovědětVymazat
  3. Nerada se zapojuji do anonymních komentářů, ale pro přečtení těchto komentářů prostě musím reagovat. Je pravda, že Glee je dobrou ukázkou stereotypu mladého gaye (Kurt a v jistým směrech i Blaine) - mladí, chtějí se ukázat jací doopravdy jsou, ale na druhou stranu The New Normal z mého pohledu je úžasná, satirická sebekrititka Ryana Murphyho a jeho života. Jeho partner se jmenuje David stejně jako seriálový přítel Brian, chystali se mít dítě a byl skvělý producent hudebního seriálu Sing. A co se týče Murphy jako režiséra, myslím, že jeho nejlepším dílem je Running with Scissors. Vřele doporučuji všem, co mají oblibu ve filmech, které o něčem jsou a něco sdělují. Je pravda že Murphy si do svých projektů vysloveně tahá své přátelé, ale tak buďme realisti a kdo to nedělá. Na tento film, The Normal Heart, se neskutečně těším. Upřímně se nemůžu dočkat na Robertsovou, konečně bude hrát něco vážnějšího! po kolika letech a toto téma? Myslím, že právě v ČR se velice podceňuje propaganda na ochranu před AIDS a jinými pohlavními nemocemi. A jediné, co k tomu můžu říct, když se "toto" téma někomu nelíbí, dívat ho přeci nikdo nenutí.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.