čtvrtek 9. ledna 2014

TOP 10: Nejzábavnější filmová camea

Takzvaná camea, tedy mihnutí se nějaké celebrity ve filmu (případně televizním pořadu, divadle atd.) jsou velmi oblíbená. Jejich mistrem je Stan Lee, komiksový tvůrce, který se objevuje ve spoustě projektů inspirovaných kreslenými sešity od Marvelu. Ale není jediný, kdo skrze cameo zabodoval...

10. Pamela Anderson ve filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu (2006)
Netřeba připomínat, čím se proslavila Pamela Anderson (řekněme, že za jejím úspěchem stojí běhání a pohyb určité části jejího těla). Pamela za sebou sice nemá hromadu excelentních filmů, ale pár zábavných cameo vystoupení ano. Například v sérii Scary Movie a nebo právě v Boratovi, kde ji pronásledoval ústřední "hrdina" (Sacha Baron Cohen).



9. Tom Cruise, Kevin Spacey, Danny DeVito a Gwyneth Paltrow ve filmu Austin Powers - Goldmember (2002)
Austin Powers - Goldmember není zrovna extrémně povedeným filmem, ale pár zábavných momentů se v něm najít dá a jedním z nich je i cameo čtveřice hereckých hvězd, které si svých pár minut rozhodně užily naplno.



8. David Hasselhoff ve filmu Vybíjená (2004)
David se nejdříve proslavil tím, že řídil mluvící auto, poté pobíhal po pláži v červených šortkách a nakonec tím, že si rád přihnul a dělal ostudu, kde jen mohl. Jeho filmová/televizní kariéra tak šla docela slušně do kytek a tak jeho cameo ve Vybíjené bylo jedním z jeho nejlepších hereckých výkonů za poslední roky.



7. Cate Blanchett ve filmu Jednotka příliš rychlého nasazení (2007)
Pokud si nevybavujete, že byste Cate ve filmu zahlédli, tak není divu, objevila se jen na chvíli a to ještě skrytá pod maskou. Ztvárnila bývalou přítelkyni hlavního hrdiny (Simon Pegg), který nepřekvapivě není nadšený z jejich rozchodu. Kdo by také chtěl přijít o Galadriel, že.



6. Hugh Jackman ve filmu X-Men: První třída (2011)
Ve filmu X-Men: První třída jsme se dočkali krásné Rebeccy Romijn, která se mihla v jedné scéně, ale také Hugh Jackmana v jeho ikonické roli Wolverina. Moc toho neřekl, ale i tak se jeho chvilka zapsala do paměti diváků.



5. Tom Cruise ve filmu Tropická bouře (2008)
Toma Cruise známe většinou jako představitele charismatických postav, převážně nezdolných hrdinů, kteří oslňují jak svými výkony při přestřelkách a automobilových honičkách, tak svým neodolatelným úsměvem. To rozhodně neplatí pro jeho postavu z komedie Tropická bouře, kde ztvárnil hlavouna filmového studia Lese Grossmana. Někteří vtipálci dokonce hlásají, že jde o nejlepší Cruisův charakter vůbec. Těžko říct, ale určitě jde o jeden z nejzábavnějších.



4. Bill Murray ve filmu Zombieland (2009)
Kdo by čekal, že legendárního komika uvidíme i jako zombíka. Ale stalo se a to v povedené "nemrtvé" komedii Zombieland, kde se Bill Murray představil ve velkém stylu. Jeho pár scén sice dohromady tvoří jen pár minut, ale každá z nich stojí za to.



3. Matt Damon ve filmu Eurotrip (2004)
Matt Damon není typický komediální herec, ale přesto jsme ho mohli vidět v šílené (ale zábavné) podívané Eurotrip a to v hodně netradiční roli. Střihnul si rockového zpěváka, který hlavnímu hrdinovi (Scott Mechlowicz) nejen přebral holku, ale ještě mu zazpíval hodně svéráznou písničku.



2. Neil Patrick Harris v trilogii Zahulíme, uvidíme (2004, 2008, 2011)
Zjevil se zničehonic, provedl něco, na co se nezapomíná a bylo to, tak se dá shrnout působení NPH v Zahulíme, uvidíme. Neil Patrick Harris je herec, který na sebe obvykle strhne veškerou pozornost a nejinak tomu bylo i v sérii filmů Zahulíme, uvidíme. Ukázal se v každém dílu a vždy to bylo hodně zábavné a hodně divoké. Třeba jeho setkání s Ježíšem, to byla lahůdka.



1. Chuck Norris ve filmu Vybíjená (2004)
Chuck Norris, osobnost, o které není třeba nic říkat. Legenda nad legendy (ani tak ne kvůli jeho filmům, ale spíše kvůli vtípkům, které se ho týkají), má na kontě několik povedených cameo vystoupení, například v Expendables: Postradatelní 2. Ovšem nás nejvíce pobavil v komedii Vybíjená, kde se představil jako člen komise rozhodčích. Díky, Chucku...



A bonus navíc, sestřih cameo rolí Stana Lee.


Které cameo nejvíce pobavilo vás?

12 komentářů:

  1. David Hasselhoff a jeho chlupatá prsa ve Spongebob v kalhotách: Film :o)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.youtube.com/watch?v=BvxPkijUT6U

      Vymazat
  2. Stan Lee se objevil ještě u Simpsonů.

    OdpovědětVymazat
  3. Stan Lee ve Flákačích (Mallrats) od Kevina Smithe

    OdpovědětVymazat
  4. Vím, že to sem nepatří, ale můžu mít dotaz? Tím, že se Gorilla přesunula na něco jiného, zmizely všechny staré články? Konkrétně hledám recenzi poslední řady Dextera + ten, ve kterém bylo napsáno něco o tom, že konec mohl být jiný.. fakt bych si to chtěla přečíst, pomooc :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, bohuzel o clanky z archivu jsme prisli. Nicmene postupne je sem budeme vkladat, aspon ty nejzajimavejsi, takze recenze Dextera se tu behem vikendu na vase prani objevi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak děkuju :) včera jsem ho (konečně!) dokoukala a recenzi + ten článek, o kterém se zmiňuji, jsem si nechávala k přečtení.. a najednou vidím, že nevidím..:( takže ještě jednou díky :)

      Vymazat
    2. http://www.gorilla.cz/search/?q=Dexter

      Vymazat
    3. super, díky moc :)

      Vymazat
  6. Tak toho Matta Damona jsem tam vůbec nepoznal.

    OdpovědětVymazat
  7. Chybí tam cameo arnolda schwarzeneggera ve filmu Vítejte v džungli :D

    OdpovědětVymazat
  8. Tak podle mě nejzábavnější cameo měla Judi Dench v seriálu Vicious v šestém díle první řady.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.