pondělí 18. listopadu 2013

Seriál Preacher: Televizní stanice AMC připravuje seriálovou podobu kultovního komiksu

Televizní stanice AMC v současné době vysílá seriál Živí mrtví, který láme rekordy ve sledovanosti, ale společnost nehodlá usnout na vavřínech a kromě toho, že zvažuje spin-off ke svému megahitu, pokukuje i po dalších projektech, které by mohly mít u publika úspěch.

Do jejich hledáčku se dostal kultovní komiks Preacher dvojice Steve Dillon a Garth Annis. Ten se snaží na plátna nebo obrazovky dostat už dlouhou dobu, ale není to jednoduchá látka. Preacher je velice nekompromisní záležitostí, která se s ničím nepáře a filmová studia preferují projekty, které osloví celou rodinu. AMC se tak zdá být vhodným domovem pro adaptaci drsného komiksu, jelikož jde o kabelovou stanici, tak není nutné se obávat hektolitrů krve nebo nahoty, případně jiných kontroverzních témat.

I když pravdou je, že prý už se jednou seriálová podoba připravovala a to pro HBO, které se také podobných aspektů nebojí, ale stanice se nakonec rozhodla, že to není podívaná, o kterou by měla zájem.

AMC je jiného názoru, protože prý už objednala pilotní epizodu. A dokonce se zdá, že na seriálu bude spolupracovat Seth Rogen, který dlouhodobě bojuje za hranou podobu Preachera. Na svém Twitteru neskrýval nadšení, že se sedm let těžké dřiny konečně vyplatilo a konečně "ožije" jeden z jeho nejoblíbenějších příběhů.

Zatím není jasné, jakou formou bude na seriálu spolupracovat, zda herecky nebo jako režisér, scenárista či producent, ale je jasné, že chce přidat ruku k dílu.

Znáte předlohu? Jste rádi, že se zřejmě dočkáme seriálu?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.