úterý 19. listopadu 2013

Nova na jaře vrátí Hlas Česko Slovenska, vyjede Prima s X Factorem?

Už je to tak! I přes velký pokles sledovanosti u jarní SuperStar a letošního podzimního Talentu se jedna z českých komerčních televizí nemíní talentových soutěží vzdát. Řeč je o televizi Nova, která na jaře 2014 vyjede již s druhou řadou pěvecké soutěže Hlas Česko Slovenska. A opět to bude ve spolupráci se slovenskou Markízou, která podle mnohých indícií do Hlasu Novu "navezla".

V tuto chvíli není jasné, kdo usedne do koučovských křesel a kdo bude moderovat (Leoš Mareš má smlouvu na Primě), ale zájemci (nově dostanou šanci i pěvecká dua) se mohou už teď hlásit na stránkách www.nova.cz. Druhá řada by snad také měla být opatřena změnami podobnými v nových řadách amerického Hlasu (mimo jiné Krádežemi soutěžících po Soubojích).



I příští rok se tak bude v Česku vysílat minimálně jedna velká talentová show. Otázka zní, zdali se konkurenční Prima také pustí do něčeho velkého. Letošní rok se jí totiž příliš nevydařil, a tak se i podle jistých vyjádření generálního ředitele Martina Konráda dá očekávat, že Prima příští rok vsadí na původní seriálovou tvorbu. Na obhajobu tohoto kroku musím zmínit, že seriál Obchoďák, jenž byl vloni považován za neúspěch, dosáhl daleko leších čísel než kterákoli "primácká" novinka letošního podzimu. Proto je krok seriálovým směrem logický.

Přesto se nabízejí spekulace o tom, jestli Prima nakonec nepodlehne tlaku a nepustí se na jaře do společné verze X Factoru se slovenskou televizí JOJ. Ta už spustila nábor na soutěžící a podle zástupců televize je také vybraný moderátor. Ten by měl být jen jeden a podle našich odhadů by se jím mohl stát buď oblíbený "voiceover" Michal Hudák, Sajfa nebo Pyco. Mentoři do poroty se teprve hledají a zatím není jasné, jestli budou čtyři nebo jen tři. Jasné už ale je, že se do soutěže pustí Talentem ověřený tým Jeffa Minaríka. A pravděpodobně to skutečně bude bez účasti Primy.

Co si myslíte o spuštění druhé řady Hlasu? Má naději na úspěch? Měla by se podle vás hned na jaře pustit Prima do X Factoru společně s Jojkou? Nebo raději uvidíte kvalitní seriál vlastní tvorby?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.