sobota 23. listopadu 2013

VyVolení: Štáb pod vedením Šárky Šedivé finišuje štvavou kampaň na Vladka Dobrovodského

Vladko Dobrovodský je bezesporu nejdiskutovanějším hráčem čtvrté řady VyVolených. Poté, co byl diváky i přes své vítězství v první řadě zvolen zpět do vily, začala se čtvrtá série točit hlavně kolem něj. A to očividně nevydýchala hlavní postava štábu VyVolených Šárka Šedivá, která od té doby začala proti Vladkovi rozjíždět negativní kampaň. Nutno ale hned na začátku podotknout, že Vladkovi byla opětovná účast ve vile nabídnuta samotným štábem. Diváci ho zvolili pouze z omezeného výběru.

Už v úvodním odstavci jsem odhalil největší neduh letošní řady VyVolených. Tím je samozřejmě štáb, který ve svých rozhodnutích nevidí za roh. Od začátku se rozhodne zvednout sledovanost opětovnou účastí šampióna z první série, ale teprve až poté, co ostatní, vedení Thomasem, začínají brblat, že to není spravedlivé, a tyto výroky jsou podporované i Thomasovými fanoušky na Facebooku, teprve poté štábu dochází, že by mohl přijít o diváky (ve skutečnosti má show nejvyšší sledovanost právě ve chvílích, kdy je v Duelu Vladko) a o napětí, jelikož se dá očekávat Vladkovo celkové vítězství. Do téhle šlamastyky se tedy štáb dostal sám, nikdo jiný mu do ní nepomohl.


A v tu chvíli se rozpoutalo něco tak nechutného, co snad ještě žádní VyVolení na Slovensku ani v Maďarsku nezažili. Štáb pod vedením Šárky Šedivé rozjel nenávistnou kampaň vůči Vladovi, jejímž jediným účelem bylo jeho shození v očích diváků. Musím také podotknout, že Vladko jim občas sám nahrává, protože má výbušnou povahu a ve chvíli, kdy mu rupnou nervy, se přestává ovládat. Nikdy se však v podobném stavu neuchýlil k fyzickému násilí jako štábní oblíbenec Thomas. Leckdy se navíc šel po uklidnění omluvit, pokud vypěnil bez dostatečného důvodu.

Jak ale odcházel jeden soutěžící za druhým, tak se štvavá kampaň na Vladka čím dál tím více stupňovala. V sestřizích byly někdy vynechávány jisté věci, které mohli pochytit jen diváci online kamer. A asi není žádným tajemstvím, že právě tyto vynechané věci vrhaly na celé hádky kolem Vlada jiné světlo, ve kterém nevypadal tak zle. To však bylo příhodně vynecháno.

Naprostého vrcholu nenávist vůči Vladovi dosáhla po jeho včerejším vítězství nad další štábní oblíbenkyní Lucií. Namísto toho, aby bylo Vladovi umožněno slavit vítězství v Duelu jako to bylo pokaždé umožněno i ostatním, tak přišel nechutný pranýř, jenž nejvíce vyhovuje právě potřebám štábu Vlada ještě před finále zdiskreditovat či dokonce psychicky zlikvidovat.

Asi nikomu neuniklo, že se do vily i po jejím vyřazení v Duelu vrátila Vladkem nenáviděná Regina. A proč tomu tak bylo? Za jedním jediným účelem, který ostatně několikrát prokecla sama Regina. Měla za úkol do Vláda neustále rýpat, aby ho vytočila. A to se jí také podařilo. Ono se ani není čemu divit, když uvážíme, že Regina je zralá na psychiatrii. Vladko sice trpí výbuchy hněvu, ale Regina je vysloveně nebezpečný fanatik, jenž neustále mumlá o Vatikánu a vesmíru. Potkat takového člověka na ulici, tak utíkám až do sousedního Maďarska. Ve vile však není kam utéct. Obzvláště ve chvíli, kdy je někdo instruovaný záměrně někoho vytočit.

Sama Regina prohlašovala, že chce po Vladkově návratu do vily odejít, ale to jí nebylo hned umožněno. Ptáte se, z jakého důvodu? To je snadné. V tu chvíli totiž už měl štáb připravený závěrečný úder pod Vladův pás, když mu na plazmě pustil jeho výbuchy vzteku. Následně dorazil dopis s tím, že Vlado není gentleman a že se má ženám omluvit. Přitom si nějaký vtipálek dovolil do dopisu doplnit, že VyVolení měli plnou hubu keců, když se jako gentleman nechoval Thomas. Slyšíte správně, jako Thomas, oblíbenec štábu, kterému prošly snad dvě stovky porušení pravidel a který v jednom kuse mluvil o tom, jak nesnáší homosexuály a lesbičky. Několikrát pak za zády soutěžících pomlouval a používal při tom ostrá slova i na adresu žen. Přišel trest nebo podobný pranýř? Nepřišel. Ten záhadně dorazil až ve chvíli, kdy má Vladko blízko vítězství a je potřeba ho ještě jednou pořádně zdiskreditovat.

Přestože se Vladko Romaně opakovaně omluvil a vyjádřil svou lítost, přišla další rána v podobě jeho uvěznění ve velké ložnici. Pro ostatní se měl stát neviditelným a směl jen na toaletu a pro jídlo. I přestože se omluvil a nikomu vlastně neublížil, protože si to mezi sebou následně vyříkali! Regina se nepočítá, ta si zaslouží pouze svěrací kazajku. A navíc byla do vily dosazena štábem právě za účelem Vladka naštvat, takže si nejspíše při dlouhých posezeních ve Zpovědnici vysloužila cukřík a podrbání za ouškem.

Jednu věc si ale štáb VyVolených opět neuvědomil. A že je těch věcí už celý pytel. Tím, jak štvavě se proti Vladovi chová, jenom posiluje jeho fanoušky i nezaujaté diváky, kteří už čtvrtou řadu VyVolených nevnímají jako hru o pět milionů, ale jako drtivou snahu zničit nejvýraznějšího hráče. A o to více ho budou podporovat, protože se z favorita rázem stal utlačovaný a šikanovaný outsider. Tohle si ale největší odbornice na reality show v ČR Šárka Šedivá neuvědomila. A její kolegové, kteří na tuhle těžkou manipulaci v kdysi zajímavé reality show, přistupují, se v tom vezou s ní. Už jen z tohoto důvodu by si měly produkční firmy do budoucna rozmyslet, zdali jim dát nějakou práci. Pokud nechtějí zmršený a zmanipulovaný formát, tak by neměly.

Dokladem mých slov je celá čtvrtá řada VyVolených, v níž dochází k manipulaci, nadržování vybraným hráčům a snaha zalíbit se úzké skupině diváků, která beztak show pravidelně nesleduje. Štáb má být řídící jednotkou, to ano, ale má show řídit nenápadně, nechávat věcem volný průběh a netlačit hráče do situací, které se hodí dramaturgovi a producentům. Jakmile se stane, že je štáb daleko výraznější než jakýkoli jiný hráč, pak je něco zatraceně špatně.

Co si o veřejném Vladově pranýři a štábnímu měření dvojím metrem myslíte vy?

Foto: TV Prima

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.