pondělí 18. listopadu 2013

Česko Slovensko má talent 4 (10. díl): Semifinálová sestava je kompletní

Divadelní díly show Česko Slovensko má talent 4 jsou definitivně za námi. Diváci za uplynulých devět týdnů vybrali devět semifinalistů, porota v závěru posledního divadelního dílu skládačku doplnila o dalších devět čísel. Kdo všechno se tedy utká o naše hlasy v přímých přenosech? Kompletní seznam najdete na konci dnešního rekapu, ještě předtím se ale musíme prokousat závěrečnou divadelní nadílkou talentů i netalentů.

Ivan Krč - tanečník

Ačkoli úvodní představení bylo i kvůli Leošovi křečovité, nakonec Ivan vystřihl velice dobré taneční číslo. Akorát souhlasím s Kubou Prachařem, který poznamenal, že ta podkresová hudba byla hodně "old school" (ze staré školy). Tak jako tak bych Ivanovi mnoho šancí nedával, protože v semifinále už je tanečník Bruise a Tumar KR. Ti jsou o několik tří lepší.

Gorilla hodnotí: 2


Dalibor Ondík - talent všeho druhu

Někdy je méně rozhodně více. Bohužel to Dalibor otočil a pokusil se předvést snad úplně všechno. co lidstvo zná. Už chyběl jenom slavný "kulochvat" Johnnyho Cage z Mortal Kombatu. Nakonec pobavili alespoň Pyco a Jakub jako porotci.

Gorilla hodnotí: 4-

Mighty Shake Zastávka - taneční skupina

Mighty Shake v první řadě ČSMT předvádělo vynikající produkci svých čísel, ale po taneční stránce to vždy zaostávalo. Tentokrát se mi zdálo, že to zaostává ve všech směrech. Novou šanci bych této skupině už nedával, takoví Budside si to zaslouží více.

Gorilla hodnotí: 3-

Ado - zpěvák

Nic moc zpěv, nic moc číslo. Teprve až Kuba Prachař to oživil.

Gorilla hodnotí: 4

Pařmen Marty - profesiální pařmen

Pařmen se vrátil, aby byl ještě horší než loni.

Gorilla hodnotí: 5

X - Motion - taneční skupina

Na taneční skupinu složenou ze samých dívek se sice dívá hezky, ale aniž bych vyzněl snad nějak moc krutě, tak tohle předvádí každá trochu nadanější slečna každý pátek a sobotu na kdejaké diskotéce. Na dvě nejlepší taneční skupiny v letošním ročníku to nemělo.

Gorilla hodnotí: 4+

Miloš Konigsmark - imitátor Mr. Beana

Dělat srandu není žádná sranda, jak říká Jan Kraus. A má pravdu. Ve chvíli, kdy někdo začne svoje "zábavné vystoupení" a v sále je ticho jako v hrobě, tak je něco špatně. Milošovo číslo bylo suché jako prostěradlo na šňůře za horkého letního dne.

Gorilla hodnotí: 5

Ramm Stein - imitátorská kapela

Originál mi bohatě stačí, nepotřebuju žádnou remakovou kapelu. Tohle navíc není můj šálek hudebního čaje a až na ohnivé efekty mi to nepřišlo zajímavé.

Gorilla hodnotí: 4-

Radim Dlátek - zpěvák

Většinou to bývá tak, že na závěr patří zlatá tečka. To očividně pro čtvrtou řadu Česko Slovensko má talent neplatí. Radim možná v divadle působil vtipně a pobavil diváky, ale přes televizní obrazovky to tak dobře nevyznělo.

Gorilla hodnotí: 5

Tak a je to! Čtvrtý ročník nejlepší talentové soutěže u nás končí své předtočené díly a příště se pojede naživo. Štáb opět odvedl dobrou práci, navíc oceňuji rychlé vyřešení problémů se špatně slyšitelnými úseky natočenými na skryté kamery, na které jsem tu jako jediný upozorňoval právě já. Snaha o nápravu svědčí o tom, že se tvůrci o svůj produkt skutečně starají a nechtějí si pouze připsat prachy na účet.

Na adresu Pyca a Jakuba Prachaře se dá poznamenat už snad jenom to, že bych jim přál vlastní program ve stylu zábavných show Anta a Deca, moderátorské dvojice z Velké Británie. Celou sérii odváděli pánové opět skvělou práci a i díky nim si Talent udržuje určitou úroveň.

Lucie Bílá mi v porotě letos tak nevadila jako v loňském roce. S některými jejími výroky sice nesouhlasím, ale nikde není psáno, že se musíme shodnout. Pravdou je, že ten ženský element do poroty patří a těžko by se na české straně hledala dobrá náhrada.

Jaro Slávik už snad ani za komentář nestojí. Občas má dobrý postřeh, jindy přednese své příliš komplikované hlášky doprovázené smíchem jeho superfanynky, která se letos smála snad všem Jarovým vtipům jako jediná.

Na závěr jsem si schválně nechal porotcovského nováčka Leoše Mareše. Ten si odbyl svou premiéru za porotcovským stolem úspěšně. Byl vtipný, občas vylezl na pódium, aby pomohl nudnějším číslům a staral se o zábavu. Na druhou stranu byl někdy až moc krutý a zaříznul slibná čísla. No nic, nikdo není dokonalý. Tak jako tak byl Leoš letos z poroty bezkonkurenčně nejlepší.

SEMIFINALISTÉ

A teď už ten slíbený seznam letošních semifinalistů. Prvních devět je řazených podle toho, jak je zvolili diváci. Zbytek byl vybrán porotou.

FourSomeone - dívčí kapela
Miroslav Žilka - tanečník
Miroslav Sýkora - operní zpěvák
Malej Dejv - umělec
Lucie Dobrovodská - zpěvačka
Eliška Lüftnerová - zpěvačka
Lubomír Kábrt - mažoret
Tumar KR - taneční trio
Mika Ronos - bubeník
Magic Free Group Brno - taneční skupina
Pavel Helan - hudebník
The Boyz - taneční skupina
Lucie Šimková - tanečnice u tyče
Moving Lights - světelná show
Peter a Tomáš Szabo - pěvecké duo
Magic Alex - iluzionista
Alena Smolíková a Jerry - dog dancing
Jakub Gulík - stand up komik
Co říkáte na konečný výběr semifinalistů? Kdo vám bude v přímém přenosu chybět?

Foto: TV Prima

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.