neděle 12. září 2010

Trosečník: umění boje 4.

Vzhledem k tomu, že mě v týdnu sklátila nemoc a do toho se připletlo ještě pár dalších komplikací, přichází rekapitulace vztahů v Trosečníkovi tentokrát doslova na poslední chvíli. To ale nic nemění na tom, že malá inventura nemusí být na škodu.


Co vede muže k tomu, aby srazili nepřítele  k zemi, je zlost.
Sun – C´, Umění války

Poprvé se tentokrát na kmenové radě ocitli červení a hlasovali v podstatě podle toho, jaký vztah měli k Báře. Frank a Ráca si s Bárou rozuměli a navíc jim do oka úplně napadl Bert, ostatní sice Berta taky neprožívají, ale s Bárou se jim v posledních dnech zřejmě komunikovalo hůř. I sama Bára v rozhovorech přiznala, že měla s ženskou částí Ještěrek pár konfliktů a to nejspíš rozhodlo.

Frank: Bert. Nic osobního ale myslím, že už nepatří dále v naše kmen.
Ráca: Bert. Nejslabší článek týmu.
Bára: Bert. Myslím si, že je nejslabší článek týmu, aniž si to přiznává.
Hedvika: Je to Bára a zdá se mi jako nejslabší článek týmu.
Hanka: Je to Bára, protože si myslím, že je psychicky nejslabší a moc se jí stýská.
Martin: Bára. Celkově nejslabší.
Bert: Bára. Podle mého názoru po všech stránkách nejslabší článek naší skupiny.
Vlaďka: Bára. Protože je nejslabší a stýská se jí a je nešťastná tady.

O tom, jak jsou vztahy mezi červenými rozděleny jinak se můžeme jen dohadovat. Je jisté, že Bert je podivín a s nikým nemá vyloženě přátelský vztah.

Martin je rafan, který se asi nikdy nespokojí s rolí ovečky ve stádu. Otázkou je, co na to ostatní. Především Frank je charismatický člověk s řadou zkušeností a červení ho nejspíš respektují.

Ráca se zatím moc neprojevil, vypadá to, že je v pohodě, jak moc je ale připravený hrát, to se dá jen těžko odhadnout. Zatím to vypadá, že hraje s Bertem druhé housle.

Mezi ženami je situace ještě nepřehlednější. Jaký vztah k sobě mají vzájemně v podstatě nevíme. Jisté je, že dobrou pozici by alespoň na čas mohla mít Vlaďka, díky které červení už dvakrát vyhráli soutěže. Hanka a Hedvika jsou v tuhle chvíli spíš věšáky na plavky, v sestřizích se neprojevily ani jako zajímavé osobnosti, ani jako velké hráčky.

Pokud by šli červení na kmenovou radu, netroufám si tipovat, jak by probíhala. Je možné, že by šla ze hry jedna z vůdčích osobnosti – tedy Frank nebo Martin, klidně to ale může odnést Bert nebo Ráca.

U modrých je situace jasnější, trojice Ingrid, Alena a Lukáš bude k sobě vždycky inklinovat, zbývá Otto a Norbert. Otto má víc respektu a méně konfliktů, zatímco Norbert je, jak už jsem několikrát psal, neřízená střela (což nemění nic na tom, že jeho poslední blog http://www.trosecnik.centrum.cz/blog/6/45-norbertuv-blog/ je hodně trefný (s Norbertem v kauze pláštěnka souhlasím). Měl už v kmenu nějaké konflikty, není to žádný hromotluk, netají se tím, že už ho to ani na ostrově moc nebaví – pro případné vyřazování je to zkrátka kandidát číslo jedna.

Osobně se už těším, až dojde ke sloučení kmenů. To, co se děje teď, je nezajímavá hra, která nemá perspektivu, jakmile ale dojde ke spojení, mohly by se dvě vyhecované skupinky do sebe pustit a pak by konečně mohla na řadu přijít taktika. Už aby to bylo.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.