sobota 28. září 2019

Spider-Man 3: Sony a Marvel se dohodli, co všechno to znamená? Známe detaily ze smlouvy a je v ní víc, než se čekalo

Jak jsme vás už informovali na facebooku, Sony a Marvel zvolili blaho Spider-Mana a nás, fanoušků, a dohodli se. Co všechno to znamená?

Nejprve si zrekapitulujme předchozí smlouvu. Podle ní totiž Marvel dohlížel na vznik Spider-Maních filmů a za odměnu měl 5% ze zisku, zisk z merchandisingu a mohl Spideyho použít ve svých filmech. Pro další jednání ale Marvel přišel s požadavkem spravedlivého dělení půl na půl, což SONY nakrklo, sebrali se a odešli od jednacího stolu s tím, že to zvládnou sami.

Nakonec se ale ke stolu všichni vrátili a Disney/Marvel nyní budou spolufinancovat filmy z 25% a dostanou 25% ze zisku. Není to sice vytoužených 50, ale je to pořád pětinásobek toho, co měli. Ani SONY ale nepřijdou zkrátka.

Podle informací serveru Deadline.com, který je spolehlivým zdrojem, se totiž studia dohodla na ještě mnohem užší spolupráci. V jejím rámci by se připravované SONY komiksové filmy jako Venom 2 a Sinister Six v podstatě tak trochu odehrávaly v MCU. Nebyly by sice součástí příběhového masterplanu, který si jede Kevin Feige, ale prostě by na sebe obě strany tu a tam drobně odkazovaly. Představte si to jako dialog, kdy jeden něco řekne, druhý reaguje a naopak. Drobné citace a narážky. Nešlo by zřejmě o nic zásadního, ale dalo by to filmům SONY stejnou přidanou hodnotu, jako dal Spider-Man Avengers filmům. Ten by se měl navíc opět v jedné čisté marvelovce objevit.

Třetí sólovky Spider-Mana od SONY bychom se měli dočkat v roce 2021.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.