úterý 5. března 2019

Captain Marvel a zahraniční recenze: 5 věcí, které se ve filmu vážně povedly

Captain Marvel vstupuje jako první ženská sólistka od Marvel do kin. Jak to dopadlo?

Podle všeho dobře. Recenzenti se víceméně shodují, že jde o další dobrý kousek od Marvelu, který sice možná není dokonalý (poukazuje se zejména na pomalejší rozjezd), ale jako celek funguje velmi dobře a finále má prý skvělé. Tady je pět věcí, které v něm prý fungují obzvlášť dobře.

1) Ben Mendelsohn jako záporák Talos


Podle mnoha recenzentů jde o nejlepšího (nebo jednoho z nejlepších) záporáků, které nám Marvel ve filmech zatím dal. Mendelsohn je prý v dobře napsané roli vynikající.



2) Brie Larson jako Captain Marvel


Samotná postava Captain Marvel je sice napsaná docela dobře, ale rozhodně ne skvěle. Tam, kde klopýtají scénáristé, jim ale jistí záda právě skvělá Brie Larson v hlavní roli, která dokáže podat přesvědčivě a s citem všechny chyby, zaváhání i odhodlání Carol Danversové.

3) Kočka Goose


Goose se sice v komiksu jmenuje Chewie, ale pro film ji tvůrci přejmenovali podle jedné postavy z filmu Top Gun - což dává smysl vzhledem k tomu, že Carol je ve filmu pilotka a letecké scény tu k Top Gunu odkazují. Důležitější než jméno ale je, že kočka hraje v celém příběhu důležitou roli a hlavně - že si každou scénu, ve které se objeví, ukradne pro sebe. Zkrátka a dobře - zrodila se hvězda.


4) Buddy movie


Chemie mezi Nickem Furym a Carol Denvers prý v tomhle filmu funguje na jedničku a to hlavně díky tomu, že Fury je tu překvapivě ten, který ví méně a teprve se učí a dozvídá.

5) Soundtrack


Soundtrack složený z hitů 90. let je prý neskutečný nářez, čekají nás Beck, TLC a další hvězdy. Zajímavé je, že tvůrci napřed dali dohromady výběr hitů z 90. let, ten poslali na plac mezi štáb a herce a zkoumali, co se jim líbí a co ne. Finální výběr skladeb pro film pak probíhal s pomocí Kevina Feigeho a dalších lidí z Marvelu. A zdá se, že pečlivost se vyplatila, všichni soundtrack přirovnávají kvalitou k soundtracku Strážců Galaxie.

11 komentářů:

  1. vážně tu budeme kompletně ignorovat ten PR nightmare kterým si chudáci v Disney kvůli "skvělé Brie" musí projít? :D myslím si že Captain Marvel je podstatně obskurnější charakter než např. Han Solo a hele co se jim stalo s tržbama po "úžasném" Last Jedi, který bylo propagováno stejným způsobem -> not for white men :D kvalitní byznys plán když pošleš do prdele skupinu která tvoří nadpoloviční většinu tvých diváků

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zjavne ano. Gorilla sold out :D ani ja nesuhlasim s recenziou. Body 1-2-3 su prave slabe miesta filmu, na tom sa zhoduju vsetky kritiky okrem gorily.
      Nie ze by mi na tom zalezalo ... film ignorujem, trailery su velmi generic a po minulorocnom Black Panther borefeste tomuto nedam ani len benefit of the doubt.

      Vymazat
    2. Tohle neni recenze, ale vycuc ze zahranicnich recenzi. To za prve. A pokud by body 1-2-3 mela vetsina zahranicnich recenzi za slabiny, tak se film tezko vyhrabe na Rottenech na aktualnich 83% pozitovních recenzí s průměrným ratingem 6,9.

      Vymazat
    3. když se bavíme o ratingu, tak proč záměrně ignorujeme situaci kdy RT odstranilo skore 27%, a změnili ho na N/A (Not Available)

      Vymazat
    4. Nuz rotten tomatoes su v prvom rade heavily biased a poplatne studiam. Hodnotenia Last jedi a inych blockbusterov to dokazuju.
      Na Metacritic ma Captain Marvel realnejsich 65/100, co je avegerage hodnotenie. (A audience score smutnych 24/100, co je fakt drsne :D ale to moze byt ovplyvnene anti-SJW trollmi).


      A inak hodnotenia na rotten tomatoes su kapitola sama osebe. Vacsina pozitivnych recenzii je v okoli 3/5, s vetami ako "Captain Marvel may be good enough to satisfy the series' built-in audience, but might disappoint anyone expecting more." (BBC review) To nie je hodnotenie filmu co si zasluzi 83%. To su slova, ktorymi sa opise average movie at best. Ale rotten tomatoes to reportne ako positive review do statistik.

      Vymazat
    5. A vy byste to s takovym hodnocdnim dal do negativnich recenzi jo?:-) je to proste standardni marvelovka cemuz odpovida to hodnoceni na metacritic i to, ze z tech 83 na rottenech je prumernenhodnoceni 6,9 coz jsem psal vyse. Divat se jen na pomer kladnych a zapornych je zavadejici a to asi vime vsichni

      Vymazat
    6. Okej, ved sa nehadam, je to najvlaznejsi mozna z pozitivnych recencii, ale pozitivna je :) len vravim ze Rotten Tomatoes je velmi misleading, ked ukazuje skore 83/100. Potom to sposobuje zbytocnu nedoveru a nechut k filmovym kritikom, ked sa hodnotenia kritikov a verejnosti lisia o 50+ bodov pri tom istom filme.

      Vymazat
    7. co je standardniho na tom, že marvelovka dostava review-bombing dřív než vyjde film? co je standardního na tom, že vaše hlavní hvězda se nechá veřejně slyšet, že film není určen hlavní demografický skupině co za tyhle filmy a merch platí(i.e. white males) co je standardního na tom že 3tí nejlepší bod filmu o mezivesmírný infiltraci je kočka? :D jako vážně? COKOLIV obklopujícího tenhle film, nemá se "standardní" marvelovkou nic společnýho, to přece vidí i dítě

      Vymazat
    8. ještě to přeformuluju - reportovat o tomhle filmu a všem co jej obklopuje, jako o standardním, by se dalo označit přinejmenším za zavádějící

      Vymazat
  2. mně se film vůbec nelíbil:(((((((((((((( nějak mi nesedl stejně jako kdysi Kapitán America občanská válka. To Avengers přímo zbožňuju:( :)

    OdpovědětVymazat
  3. asi nejhorší film z celý série:((((((( Vedle Kapitán Amerika Občanská Válka.. pořád se jí něco zdá a film je o ničem.. To už třeba Black Panther byl 100* lepší.......chtěl jsem jít dokonce z kina domů a to už je co říct!! tedy během filmu myslím.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.