pondělí 11. března 2019

Captain Marvel si doletěla pro astronomické tržby, tady je výčet rekordů!

Marvel může být opět v klidu, kombinace originu první ženské hrdinky a faktu, že úzce souvisí s nadcházejícím Avengers: Endgame přitáhla do kin davy fanoušků a to přesto, že část lidí jde z toho trefit šlak.

Captain Marvel si v USA za první víkend připisuje 153 milionů dolarů. To je druhý nejlepší otvírák pro origin movie jak mezi DC, tak Marvel filmy. Lépe se dařilo jen Black Pantherovi (202 mil.). Současně je to také druhá nejúspěšnější marvelovka bez Roberta Downeyho Jr.

Celkově jde pro Marvel o sedmý nejlepší otvírák po takových miliardových peckách jako Black Panther, Iron Man 3, Captain America: Civil War, a tři Avengers filmy. Znamená to tedy, že Captain Marvel má šanci pokořit miliardu taky? Rozhodně je to pravděpodobnější, než to bylo před časem, kdy něco takového asi napadlo jen málokoho.

Co se březnových premiér obecně týče, je Captain Marvel třetí, lepší čísla měla jen Kráska a zvíře a Batman v Superman.

Obočí do zátylku ale hází až globální pohled na tržby. Ze zbytku světa totiž Captain Marvel hlásí 302 milionů, takže celkově má 455 milionů za jeden jediný víkend. Uf! To znamená, že příští víkend může být na 600-700 milionech a Marvel už jen bude s napětím sledovat, jak daleko doběhne v dalších týdnech. Prohra se ale jistojistě konat nebude a Marvel si nemohl přát lepší náběh na Avengers: Endgame.

Na druhém místě skončil v USA třetí díl Jak vycvičit draka, který má už celkově ze světa taky solidní sumu - 435 milionů při rozpočtu 129.

Z dalších hitů Lego Movie 2  za 99 milionů vygenerovalo dosud 164,4 milionů, což je slabota ve srovnání s 469 miliony první dílu. Někde se stala chyba.

Alita: Battle Angel je v USA se svými 78,3 mil. stále pod magickou stovkou, ze světa má celkem 382 milionů, stála údajně 170 mil (a možná i víc), takže v černých číslech je s odřenýma ušima.

Naopak Zelená kniha je z tohoto pohledu megaúspěšná. Rozpočet měla 23 milionů a celosvětové tržby jsou na 242 milionech, tedy desetinásobku.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.