pátek 7. září 2018

Jak to bude s Burtem Reynoldsem v nové tarantinovce Once Upon A Time in Hollywood?

Filmová legenda Burt Reynolds už není mezi námi. Jak to ale bude s jeho poslední rolí v Tenkrát v Hollywoodu?

Odpověď je prostá. Reynolds ještě nestihl své scény natočit a to znamená, že neexistuje žádný materiál, který by se dal použít (na rozdíl třeba od smrti Carrie Fisher a její účasti v nejnovějších Star Wars IX). Filmovou legendu tak ve filmu neuvidíme, leda by se někdo plácl strašně přes kapsu a nechal Reynoldse vytvořit digitálně s pomocí záběrů z jeho starších filmů, což je velmi velmi nepravděpodobné. Kdo ho nahradí, to zatím známo není.

Burt Reynolds zemřel 6. září 2018 ve věku 82 let. Patřil k nejoblíbenějším a nejlépe placeným hercům přelomu sedmdesátých a osmdesátých let a byl průkopníkem akčního žánru. I na stará kolena se pak nebránil tomu, aby si v akčních filmech zahrál, byť menší role. Z jeho nejslavnějších filmů stojí za zmínku série Smokey and the Bandit, série Cannonbal Run nebo legendární snímek Johna Boormana Vysvobození (Deliverance), který sám Reynolds považoval za nejlepší film své kariéry, ve kterém podle svých slov všem kritikům i sám sobě dokázal, že umí hrát. V pozdějších letech pak na sebe upozornil třeba rolí v Hříšných nocích.

A je skvělé, že když jsme o Reynoldsově smrti informovali na facebooku, našlo se tolik lidí, kteří ho znali a fandili mu, to jsem upřímně nečekal. Reynolds si přece jen časy největší slávy odbyl v době, kdy v bývalém Československu panoval tuhý normalizovaný socialismus.

Čest jeho knírku, čest jeho památce!

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.