středa 12. září 2018

Henry Cavill končí se Supermanem! Co to znamená pro DCEU? AKTUALIZOVÁNO

Tak trochu očekávaně, ale intenzitou přesto pořád jako blesk z čistého dnes internet a filmové fanoušky zasáhla zásadní zpráva.

Henry Cavill končí s hraním Supermana. Nevydal k tomu sice zatím žádné oficiální prohlášení, kde by se s rolí dojemně loučil, ale možná ani dojatý není.

Cavill se měl původně objevit jako Superman v Shazamovi v cameo roli, k dohodě ale nakonec údajně z časových důvodů nedošlo a celé to vyústilo v Cavillův odchoz z role.

Cavill se poprvé představil jako Superman v roce 2013 ve filmu Muž z oceli. Film svým temnějším pojetím navazoval na Nolanova Batmana a měl odstartoval další fázi filmového DC světa, která by šla po svém ve šlépějích Marvelu. Film byl přijat rozporně, z dnešního pohledu ale určitě patří k tomu nejlepšímu, co filmové DC universum od té doby nabídlo.

Celkem tedy Cavillův pobyt se symbolem ,,S" na hrudi trval pouhých pět let. Jako Superman se pak ještě objevil v Batman vs Superman a v Lize spravedlnosti.

Jeho odchod z role přitom nejspíš vyhovoval oběma stranám. Warneři se zaměřili na příchod Supergirl, v ní by ale nebyl prostor pro staršího Supermana. Navíc Batmana vpodstatě opustil Ben Affleck a když už se zpackané universum bude částečně znovu restartovat, dát Supermanovi novou tvář dává smysl. Když už opravovat pilíře, tak oba současně.

Pro Cavilla se Superman navíc stal spíš přítěží. Podařilo se mu souběžně s touto postavou vybudovat filmovou kariéru i mimo DCEU a teď ho navíc čeká jiná legendární postava, u které by to třeba mohlo dopadnout o něco lépe. Ano, řeč je o Zaklínačovi na NETFLIXU, kterého by si měl podle pár dní staré zprávy zahrát.

Co na Cavillův odchod říkáte? Měli jste ho jako Supermana rádi a v kterém filmu se vám líbil nejvíc?

AKTUALIZACE: Warner Bros vydali prohlášení, ve kterém tvrdí, že zatím o osudu Supermana nerozhodli.

,,“We have a great relationship and great respect for Henry Cavill that continues to remain unchanged. Additionally we have made no current decisions regarding any upcoming Superman films” (Máme skvělý vztah s Henrym Cavillem a ten se nemění. A zatím jsme neučinili žádné rozhodnutí týkající se nadcházejících Supermanových filmů).

Sám Cavill zveřejnil zvláštní post na instagramu. Každopádně dál platí, že Cavill by se neměl objevit v Shazamovi, že Warneři se soustředí na Supergirl a že tudíž budoucnost Supermana je minimálně nejasná.

7 komentářů:

  1. Hrm, tohle mě mrzí. Man of steel se mi líbil, tahle drsnější verze se mi taky líbila víc, ale Justice League to všechno pohnojila natolik, že chápu proč by šel on i Affleck.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Justice league bola zla, ale co mna naozaj dostalo, bol Batman vs. Superman... ten film bol tak hlupy, ze na to nie je ospravedlnenia.

      Vymazat
    2. Určitě nebyl hloupý jako ty

      Vymazat
  2. liga spravedlnosti je samo o sobě blbost na vše by měl stačit superman

    OdpovědětVymazat
  3. Píšete tu o blbostech...ale pohádkové stupidity od Marvelu jsou asi parádní, co? :D Borka se zeleným ksichtem, nějakej mýval, kus klacku s gameboyem, chlapi mastící si svoje ego, nechutně profláknuté dialogy a kostými jak z Ledového království. Ale chápu, konzumní divák pohádek od Marvelu nikdy neocení BvS...

    OdpovědětVymazat
  4. Konečně to někdo napsal naplno. Marvel jsou hlavně chlápci, co si mastěj svoje ego. Pro mě je nejhloupější film Iron mam 3. To byl tak špatnej film. Vždyť neměl žádnej příběh, mizernýho padoucha a herce co se jen předváděl a křičel: "Koukejte jak jsem úžasnej." Bylo to fakt zklamání.... Downey tam nehrál pro lidi ale pro sebe. Co se týče Cavilla a Supermana.... ten herec je teď neskutečně populární a to jak s nim zachází to studio a se Supermanem jako postavou je distespekt!! Všechno jsou to jen fámy... ale kdyby slončil. Dobře hlavně pro něj. On hlavně pro ně teď nic netočí v rámci DC takže ani nemá s čím by končil.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.