sobota 22. července 2017

Skončí Ben Affleck jako Batman?

Těžké časy pro Bena Afflecka i Batmana?

Už jsem to nadhodil před časem v tomto článku a zdá se, že mé prognostické schopnosti by mi mohl závidět i kdejaký prezident. Ok, ok. Samozřejmě, nebyla to zas tak mistrná úvaha a napadla spoustu dalších lidí, důležité je, že nebyla od věci. Teď to totiž podle nejnovějších zpráv vypadá, že napadla i šéfy Warner Bros. Ben Affleck se jako Batman možná naposledy objeví v Justice League. Warneři už prý totiž podle dobře informovaných zdrojů spekulují, kdo by ho mohl nahradit. A možná o tom spekuluje i sám Ben Affleck, ten se pomalu blíží věku padesát let a protože Matt Reeves by rád natočil celou trilogii, byl by Ben jako Batman v posledních dílech už docela starý. Což by nutně nemusela být překážka, ale kdo ví, co přesně má Reeves v plánu. Je ovšem dost pravděpodobné, že poté, co Reeves hodil Affleckův scénář do koše, se Benovi do hraní v nové Reevesově verzi nechce. Celé to má zkrátka logický vývoj a když se mění vedoucí zájezdu (a ta změna navíc probíhá vlivem okolností napříč celým filmovým DC universem), mění se i styl jízdy a pasažéři.

Související: Co jste možná nevěděli o filmových Batmanech, kupa zajímavostí ze světa Netopýřího muže (preNolanovská éra)

Je celkem pravděpodobné, že po úspěchu Wonder Woman a s Jossem Whedonem u kormidla Justice League se DC filmy víc přiblíží funkčnímu vzorci Marvelu - a mně to vlastně nevadí, pokud ho dokáží naplňovat jako Wonder Woman. Nevadilo by mi ani temné pojetí, ale musel by tu být někdo, kdo by ho dokázal realizovat, protože Zack Snyder toho dociloval především barevným laděním postprodukci - a to jaksi nestačí.

Oficiálně nicméně šéf studia WB Toby Emmerich tvrdí, že: ,,Ben je náš Batman. Milujeme ho jako Batmana. A budeme se ho snažit udržet na plátně co nejdéle to půjde."

Samozřejmě v té větě jsou zadní vrátka ve spojení slov ,,co nejdéle to půjde", protože dost možná už jsme v situaci, kdy to nejde:-)

Negativního buzzu si Ben v životě užil dost už dřív a jak jsem psal, teď ho díky negativnímu přijetí Snyderových filmů jako takových prožívá znovu a to se mu určitě nelíbí, chce mít klid a fakt, že odstoupil z režie Batmana to potvrzuje. V kombinaci s věkem by jemu i studiu pak po třech filmech (když počítáme i Suicide Squad) odstoupení od Batmana nejspíš vyhovovalo. Pořád by přitom patřil mezi herci k rekordmanům v počtu hraní Temného rytíře na plátně. A pro studio by nová batmaní trilogie mohla představovat šanci představit nového, mladšího Batmana, který by věkově víc odpovídal i ostatním hrdinům (většina z nich má kolem 30, Jason Momoa má 37) a mohl by dobře fungovat i s plánovanou Whedonovou Batgirl.

Takže, věci se každopádně hýbou a můžeme uzavírat sázky. Bude Ben Affleck hrát v Reevesově filmu? Já říkám že ne, led aby tam předával Batcave svému nástupci.

Související: Co jste možná nevěděli o filmových Batmanech, kupa zajímavostí ze světa Netopýřího muže (Nolanovská éra)

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.