úterý 23. května 2017

Zack Snyder opouští Justice League kvůli rodinné tragédii, nahradí ho Joss Whedon

Zacka Snydera a jeho rodinu potkala událost, která jimi hluboce otřásla a tak se režisér stahuje do ústraní.

V březnu tohoto roku spáchala Snyderova dvacetiletá dcera Autumn sebevraždu. Snyder se sice pokusil vypořádat se s tím pomocí návalu práce, ale nepomohlo to a tak nyní zkouší druhou cestu - po dohodě s Warnery se stahuje do ústraní i se svojí ženou, producentkou Deborah. Přejme mu, aby se s rodinou ztrátou, kterou bychom nepřáli nikdy a nikomu, dokázal co nejdřív vyrovnat, protože je jasné, že tohle je na psychiku nápor, vedle kterého jsou všechny diskuse o kvalitě Snyderova přínosu DC universu opravdu malicherné a dostávají se do té správné perspektivy.

Studio nabídlo Snyderovi, že premiéru filmu posune, ale odmítl to. A tak za něj naskakuje do akce Joss Whedon, který společně s ním dopsal do Justice League pár scén. Jinak nás ale žádné zásadní překopávání nečeká. Whedonovým úkolem je hlavně dohlédnout na postprodukční fázi.

Je přitom třeba zdůraznit, že to byl původně sám Snyder, kdo si Whedona vybral, aby mu pomohl dopsat pár scén do filmu a teprve když si uvědomil, že nemůže kvůli jejich dotočení opustit rodinu, Whedon dostal nabídku scény i zrežírovat. Sám Snyder k tomu říká:

,,Myslel jsem si, že mi pomůže ponořit se do práce. Ale během posledních dvou měsíců jsem zjistil, že musím být se svojí rodinou, se svými dětmi, které mě potřebují. Je to pro ně těžké...Původně jsem si také myslel, že to celé zůstane v rodině, že si tím projdeme bez pozornosti médií, ale když začalo být jasné, že potřebuji pauzu, došlo mi i, že se pozornosti médií nevyhneme... Ale upřímně, jde to mimo mě. Chci aby ten film byl skvělý, jsem fanoušek  a vím, že fanoušci se teď budou o osud filmu obávat, ale mám dalších sedm dětí, které mne potřebují. A ve finále je to JEN film. Skvělý film. Ale pořád jenom film."

2 komentářů:

  1. To je sakra emotivni a drsna tragedie. Jsem fanouskem Snyderovych filmu od 300 az po Supermany. Snad vse brzy zvladne a rodina se znovu postavi na nohy. Bez neho by filmovy/komiksovy svet uz nebyl to co byval. Pro me osobne maji DC silnejsi podtext, nez barevny Marvel.

    OdpovědětVymazat
  2. Dát mi rodiče jméno Podzim tak neudělám nic jinýho.. jen bych nečekal do dvaceti..

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.