středa 26. července 2017

Našel Bond 25 svého režiséra? A vrátí se Daniel Craig? AKTUALIZOVÁNO

Vypadá to, že studio už má svého favorita.

Před pár dny přišla oficiální zpráva o tom, kdy nás čeká další bondovka a to bylo neklamné znamení toho, že ledy se daly do pohybu.

Hned den na to se objevila dosud stále oficiálně nepotvrzená (ale důvěryhodně vypadající zpráva), podle které se Daniel Craig vrátí.

A dnes přinesli ve Variety zprávu, že velmi pravděpodobným režisérem nové bondovky bude Yann Demange. Ten má za sebou mezi filmovými fanoušky známý intenzivní akční thriller ´71 a na rok 2018 chystá White Boy Rick s Matthewem McConaugheym - kriminální thriller podle skutečné události o týpkovi, který byl informátorem policie a později byl v 17 letech zatčen za držení kokainu a odsouzen na doživotí, kde sedí dones (!). A samozřejmě se spekuluje o tom, že je to proto, že ví něco na lidi, na které by raději nic vědět neměl.

Demange sám vypadá, jako by vypadl z akčního filmu


Demangeův syrový a moderní režijní styl by mohl bondovkám tak, jak jsme si na ně v posledních deseti letech zvykli, vyhovovat, takže za mne určitě zajímavá volba. Demange přitom není klipař, který by nezvládl vyprávět příběh, takže pokud dostane dobrý scénář, měl by svoji práci zvládnout.

AKTUALIZACE: Objevila se dvě další jména potenciálních režisérů - Dennis Villeneuve a David Mackenzie (Hell or High Water). Přestože je třeba brát obě vážně, protože Villeneuve je v současnosti na stejné úrovni, jako byl před lety např. Sam Mendes, stejně bych si pořád nejvíc vsadil na Demenage. Villeneuve má jednak dost našlapaný seznam, navíc drtivá většina jeho snímků má hlubší rozměr. To samozřejmě neznamená, že by si od vážnějších témat nechtěl odskočit, ale nezdá se mi to moc pravděpodobné. Pokud by k tomu došlo, byla by to samozřejmě pecka, obzvlášť pokud by Villeneuve sloužil bondovi a netlačil do něj věci, které tam nepatří - přece jen je to čistá zábava.

David Mackenzie je další ze skupiny režisérů, které EON pro režie bondovek vybírá a kam patří i obě předcházející jména. Kritickou oceňovaný, ale současně se pohybující kolem drsnějších filmů a akčního žánru. Jeho Hell or High Water je pro mě jedním z nejlepších filmů loňského roku, na který mám pořád ještě i po půl roce od shlédnutí chuť napsat recenzi a kudy chodím, tudy ho doporučuji, protože tak nádherně natočený a vystavěný film jsem už pár let neviděl. Nicméně, ani Mackenzie mi nepřijde na Bonda úplně vhodný, i jeho filmy jdou trochu hlouběji. Ale kdo ví, jaké jsou jeho ambice. Rozhodnutí producentů se nejspíš dozvíme už brzy.

Koho byste chtěli vy?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.