středa 26. července 2017

Terminátor: James Cameron plánuje novou trilogii?

Vypadá to, že Terminátor se vrátí.

James Cameron už za rok a půl, v roce 2019 získá zpátky americká práva k Terminátorovi, kterých se před prvním dílem vzdal za symbolický jeden dolar výměnou za to, že ho bude moci režírovat. Po druhém dílu od série odstoupil a od té doby se série v podstatě plácala v marných pokusech dosáhnout levelu, který Cameron nastavil. Teď by se všechno mohlo změnit.


,,Otázkou je - vyčerpala se tahle série nebo se dá ještě přijít s něčím novým?," řekl k tomu v nedávném rozhovoru sám režisér. ,,Bavíme se o tom s Davidem Ellisonem, který momentálně vlastní celosvětová práva zatímco já budu mít americká práva za rok a půl, takže vymýšlíme, co dál. V tuhle chvíli směřujeme k trilogii."

Je fajn, že Cameron má o Terminátora zájem. Ať už by to bylo s Arnoldem Schwarzeneggerem nebo bez něj, pokud se Cameron do něčeho zakousne, většinou to dopadne dobře a i když nevím kudy jít, mám pocit, že se z toho světa dá ještě něco vymačkat.

Problém vidím trochu v tom, že ani Cameron není kouzelník (i když to tak někdy vypadá). V plánu má na mnoho dalších let dopředu sérii Avatarů a to znamená, že pokud by začalo vznikat pokračování Terminátora, bude nad ním mít kreativní dohled, ale nikoliv režijní. Dokážu si ale představit, že neudělá tu stejnou chybu jako Ridley Scott s Vetřelcem a dá šanci nové generaci. Takový Neil Blomkamp má solidně agresivní styl a tah na branku, dokáže pracovat i s postavami a Terminátor v jeho podání a s Cameronovým dozorem a příběhem by mě rozhodně zajímal. Tak třeba nás nějaké podobné rozuzlení téhle - v posledních letech poněkud smutné - terminátoří story čeká.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.