pondělí 23. ledna 2017

Green Lantern: Šest kandidátů, kteří jsou ve hře - ale jejich jména nedávají smysl

The Wrap zveřejnil seznam šesti jmen, která si prý manažeři Warner Bros. vyhlídli pro znovuuvedení Green Lanterna na scénu.

DC a Warneři to opravdu nemají snadné. Nejen, že se tak trochu trápí (samozřejmě otázka názoru) se svými současnými filmy s tak osvědčenými hrdiny jako je Superman a Batman, ale čekají je ještě mnohem těžší výzvy. Sólovku Batmana jim snad vyřeší Ben Affleck (i když ani tam to není tutovka), Wonder Woman doufejme dopadne dobře (ačkoli už se objevila zpráva, že jde o další binec na dvorku filmového DC universa) a jak dopadne Justice League v podání Zacka Snydera uvidíme (zprávy z placu jsou spíš negativní, Comic-Con trailer byl ale vcelku ok). Nejtěžší oříšek, kdy se DC bude muset vypořádat s následky svých dřívějších průšvihů, ale teprve přijde.

Jmenuje se Green Lantern a patří k pilířům komiksů DC (a zakládajícím členům Justice League). Podobně jako Superman ale působí se svými superschopnostmi v dnešní době trochu přežitě a navíc má na kontě strašlivý propadák (200 m. budget  vs 219 m. tržby) a tvůrčí průšvih v podobě stejnojmenného filmu z roku 2011, v němž si Lanterna zahrál Ryan Reynolds.



Green Lantern by se měl podle předběžných plánů nejspíš objevit v Justice League: Part two v roce 2019 s tím, že to podle producenta Charlese Rovena ještě pořád není jisté. Ale je to dost pravděpodobné, vzhledem k tomu, jak se DC snaží své filmy po vzoru Marvelu propojovat a připravovat si půdu pro další postavy. ,,Sólovku" by pak měl Green Lantern dostat v roce  2020 pod názvem Green Lantern Corps. Nevíme přitom ale, o kterou inkarnaci Green Lanterna půjde v Justice League ani kolik a kteří Green Lanterni se objeví v Corps (vesmírná policejní jednotka složená z Green Lanternů). Nejčastěji padají jména Hal Jordan nebo John Stewart, případně oba dva spolu. Wrap každopádně přišel se seznamem šesti kandidátů na tuto roli, který sám je dost bizarní. Posuďte sami.

  1. Tom Cruise 
  2. Bradley Cooper 
  3. Ryan Reynolds 
  4. Armie Hammer 
  5. Joel McHale
  6. Jake Gyllenhaal
Tak si to projděme. Tom Cruise měl kdysi hrát Iron Mana, ale nevyšlo to. Sám v jednom rozhovoru řekl, že má sice superhrdinské filmy rád, ale chce dělat jiný druh filmů. Přece jen na dnešní dobu je to v dobrém slova smyslu oldschoolový herec a výběr jeho rolí v poslední době tomu napovídá. 

Bradley Cooper byl velkým kandidátem na Green Lanterna v roce 2011, v kamerových zkouškách to ale nedopadlo, vyhrál Ryan Reynolds a Bradley Cooper může být vlastně rád. Že by to chtěl zkoušet znovu, to je asi malá šance, ale znáte to: zoufalí herci dělají zoufalé věci a Cooperova hvězda maličko pohasíná. Přesto bych se hodně divil.

Ryan Reynolds. Jasně. Deadpool uspěl, Ryan Reynolds je hvězda, takže z manažerského pohledu dává smysl ho oslovit. Jinak je to samozřejmě ale kravina. Reynoldsova reakce na takovou nabídku by byla nejspíš k nezaplacení.



Armie Hammer. Hammer měl hrát Batmana v kdysi připravované JLA George Millera. Od té doby se z něj Hollywood snažil několikrát udělat hvězdu, vždy marně. Pro mě ten člověk nemá charisma a pokud by si ho u Warnerů vybrali, může dalšího Green Lanterna hrát klidně  jogurt s bifidokulturou. Aktualizace: Armie tvrdí, že od Wrapu slyší svoje možné obsazení poprvé (což ale neznamená, že Warneři ho na seznamu nemají).

Joel McHale. Asi jediný opravdu zajímavý typ a tip. Filmový a televizní komik má charisma, přitom to ještě není velká hvězda, takže Warnerům by se vyplatil. Ano, toho bych si představit dokázal.

Joel McHale

Jake Gyllenhaal. Jake je pravidelně zvažován na role superhrdinů, protože má zajímavou výraznou tvář a herecký talent. Měl hrát Petera Parkera ve Spider-manovi 2 a zvažovali ho i na Bruce Waynea. Ale upřímně bych se Gyllenhaalovi divil. Laškování s blockbustery si už odbyl v Prince of Persia, moc to nefungovalo a myslím, že současná podoba jeho kariéry mu sluší víc - a snad i jemu víc vyhovuje. Hraje v prestižních umělečtěji laděných filmech, je respektovaným hercem, o práci nemá nouzi a přesto nehrál v posledních letech v jediném stomilionovém blockbusteru. Jde to zkrátka i bez toho.

Výsledek. Divný seznam s jedním reálně znějícím a zajímavým jménem v podobě Joela McHalea. Zbytek je buď mimo realitu nebo zavání novým  průšvihem. A to nesmíme zapomenout na to, že před časem se šuškalo ještě jedno jméno, takže se všechno může změnit,

3 komentářů:

  1. V fanouškovské komunitě je nejvíce skloňováno jméno Arnie Hammer (jeho obsazení si přeje hodně lidí) mně by se jeho volba líbila podle mně má charisma ale to je věc názoru.

    Jinak problémy WW a JL jsou jen spekulace.

    OdpovědětVymazat
  2. Rayen nebude (čo je pre mňa škoda) pretože on sám sa vyjadril že GL hrať už nikdy nechce, a aj mu to zakazuje zmluva s Foxom. Armie momentálne popiera, že by mal hrať GL. Btw, veľmi sa hovorí o tom, že predstavia oboch.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bral by som Toma Cruisa a Damiana Lewisa ako Stewarta :D keď už každého ryšavého komiksového hrdinu menia za černocha, tak nech to spravia aj naopak :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.