středa 25. května 2016

Batman vs Superman: Zemětřesení ve výrobě DC universa, Warneři míchají s posty a zodpovědností a chystají se na další bitvy

U Warnerů se sice všichni mohli tvářit, jako že brutální propad tržeb po jednom týdnu byl součástí plánu, všichni jsme ale věděli, že když si film se dvěma největšími komiksovými hrdiny nesáhne na miliardu, bude to tak trochu ostuda. Zachránit by to mohl jen Marvel v případě, že ani jeho Občanská válka by se na miliardu nevyšplhala, jenže Cap a Iron Man cílovou páskou prosvištěli bez větších problémů a běží už úplně jiný závod. A to samozřejmě nezůstává bez následků u Warnerů a v DC.

Warneři strategicky počkali se změnami, až pozornost trošku ochabne, ale už několik týdnů se objevují zprávy, které naznačují přeskupování sil. Seth Grahame-Smith už není plánovaným režisérem Flashe. Ben Affleck má plnou podporu Warnerů a nejen, že bude režírovat minimálně jednoho Batmana, ale je i executive producerem Justice League, takže má nad filmem větší kreativní kontrolu. Význam toho všeho ještě umocňuje fakt, že Zack Snyder naopak přišel do značné míry o svoji výjimečnou pozici, protože DC filmový svět dostali na starost za WB Jon Berg a za DC Geoff Johns.

A teď přišla zpráva o další změně


Šéf výroby Charles Roven, který měl na starosti i výrobu Batman vs Superman, podle Hollywood Reporter nebude nadále obhospodařovat některé z DC filmových adaptací a bude u nich zřejmě povýšen (v tomto případě rozuměj odsunut) do role executive producera, který neřeší věci ohledně výroby každý den.

V Rovenově případě ale podle všeho nejde o trest, jako spíš o strategické přesouvání sil. Roven je pevnou součástí Warner family, pomáhal Nolanovi vyrobit batmanovskou trilogii, Snyderovi Muže z oceli a produkoval i Sebevražedný oddíl, Wonder Woman a Justice League. Warneři ale podle všeho hodlají šlápnout s výrobou komiksů do pedálů a Roven nebude stíhat kontrolovat výrobu všech filmů. Snadno by se mu dokonce mohlo stát, že se pod jeho vedením budou vyrábět dva filmy, každý ale v úplně jiné části světa, což je na pozici šéfa výroby, který hlídá den co den rozpočet a měl by být na place, poněkud nepraktické. Rovenovi tak zřejmě zůstanou rozjeté filmy a jejich případné sequely, kdežto nově nastartované série dostane na starost někdo nový. To se týká nejspíš hlavně Aquamana a Flashe.

Warneři tak zjevně nehodlají tenhle boj vzdát, což je vlastně docela sympatické. Vyhodnotili situaci a poučeni zbrojí na další bitvy.

Téma: Je Batman vs Superman propadák, nebo ne?


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.