pondělí 16. května 2016

Captain America: Miliarda na dohled! A Marvel slaví 10 miliard

13 filmů, 9 let a 10 miliard na kontě. Marvel je králem současných filmových blockbusterů.


Není pochyb o tom, že jednou se bude o tomto filmovém období mluvit jako o období komiksových filmů a Marvel bude jeho hlavním reprezentantem. Navíc se dost možná bude mluvit o to, že to vlastně bylo Marvel období a všichni budou vědět, že je řeč o komiksových filmech. Protože Marvel jim vládne a v těchto dnech i díky Captain America: Občanská válka slaví 10 utržených miliard celkem.

Sám Captain America: Občanská válka přitom už předstihl Batman vs Superman a s celkovými 940 miliony míří k miliardě. Byl jsem na něm minulý čtvrtek v 18:00 a sál byl tak narvaný (po týdnu promítání), že pokud to takhle vypadá po celém světě, tenhle film se nezastaví na miliardě.

Za sebou už nechal nejen Batmana se Supermanem, ale i celou řadu dalších komiksových filmů a je momentálně 6 nejúspěšnějším superhrdinským filmem všech dob za oběma díly Avengers, Iron Manem 3 a oběma Temný rytíři.  Jde také o druhý celosvětově nejúspěšnější film roku 2016 (za Zootopií/Zootropolis).

Na americkém trhu je zatím Cap pátý i za Batmanem, toho a další filmy ale nejspíš už brzy sundá příští, nejhůř přespříští víkend a zaměří se na stíhací závod s číslem jedna - Deadpoolem, na kterého ztrácí nějakých 70 milionů.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.