středa 16. listopadu 2016

Video: Westworld - tvůrci komentují velký zvrat z epizody 7! A čeká nás druhá série?

Pozor, pozor, v tomto článku očekávejte spoilery. Sice jen jeden, ale za to zásadní.

Pokud jste ještě pořád neviděli sedmou epizodu Westworldu, pak jste měli buď extrémně mnoho práce a nebo vás tenhle seriál zas tak nebere - a je s podivem že čtete tento článek. My všichni ostatní už jsme viděli, protože svět, který stvořil Jonathan Nolan, sice není tak dynamický jako třeba Hra o trůny, ale je mnohem křehčí, tajemnější a jemnější. Dokáže být přitom velmi emotivní, protože se dotýká podstaty lidství - hledá, co dělá člověka člověkem a někdy to i zpochybňuje. naťukává také téma, které se prolíná dramaty už od renesance - strach, zda není život jen sen. Právě tyto okamžiky, kdy dokážete hluboce soucítit s de facto roboty patří k tomu nejúžasnějšímu na celém seriálu. A v sedmé epizodě jsme se dočkali dalšího z nich.

SPOILER

Ukázalo se totiž to, co jsme už tušili - že Bernard není ve skutečnosti člověk, ale další android, kterého Ford /Anthony Hopkins/ využíval k manipulování s ostatními v čele s Theresou. Ta v závěru dílu nedopadla dobře, protože Bernard ji nemilosrdně na Fordův pokyn zabil/obětoval. Rekapitulace všech indicií, které se v seriálu objevovaly od epizody 1 a naznačovaly, že Bernard není člověk:


Tvůrci nám tak naservírovali první z velkých zvratů, kterých se v následujících epizodách dočkáme nejspíš ještě ve větším množství. Děj bude totiž kulminovat a část linek se bude muset uzavřít. Dozvíme se tak nejspíš i to, zda Ed Harris a Jimmi Simpson hrají opravdu jednu a tutéž postavu oddělenou propastí 30 let (tuto teorii jsme zkoumali tady).

Fanoušci Westworldu se pak mohou těšit na druhou sérii, protože HBO ji právě v těchto dnech potvrdilo. Dá se proto předpokládat, že kromě výživného závěru a zodpovězených otázek nás čeká i mocný cliffhanger - nejspíš v podobě zásadního zjištění o celém parku a jeho dalších vrstvách/levelech/jádru/účelu.

Máte nějakou zajímavou teorii o Westworldu? Podělte se.

Vyjádření tvůrců k EPI 7.

1 komentářů:

  1. Myslíte že uvidíme ještě Elsie? Teda pokud to bude Elsie a kdo Elsie zlikvidoval?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.