středa 16. listopadu 2016

Pohádka o tom, jak Marvel a FOX udělali oboustranně výhodný obchod s postavami v Deadpoolovi a Strážcích Galaxie 2

Marvel je Mistrem vyjednávacích taktik.

Zní to jako pohádka a kouzelníkem je v tomto případě opět Marvel - studio, které v Hollywoodu zas a znovu mění pravidla. Jako první přišli v Marvelu s filmovým universem tak velkým, že přesáhlo rozměry Star Wars a změnili tím fungování studií na dlouhé roky. Pak se jim podařil další husarský kousek - dokázali se domluvit se SONY a získali tak do svých filmů Spider-Mana. A před časem udělali v tichosti výhodný směnný obchod i se studiem 20th Century Fox.

Jádrem jednání byl Ego - živá planeta. Toho potřeboval Marvel do druhých Strážců Galaxie, jenže i když se Ego poprvé objevil/a v Thorovi, je důležitou součástí především Fantastické čtyřky. A na tu má práva FOX.

FOX měl zase jiný problém. Potřeboval v Deadpoolovi změnit u Negasonic Teenage Warhead její schopnosti - a na to potřeboval podle smlouvy svolení Marvelu. Marvelu se tak nabídla skvělá šance a došlo k oboustranně výhodné výměně Ega za změnu schopností u Negasonic.

Zprávu potvrdil na svém FB i sám režisér James Gunn. Ten se přiznal, že napřed napsal scénář, kde byl Ego nezbytnou součástí děje Strážců Galaxie 2 a nedokázal si bez něj příběh druhého dílu představit a teprve potom zjistil, že Marvel na něj práva nemá. Řešení se naštěstí podařilo najít a my můžeme být spokojení hned dvakrát, protože pozměněná Negasonic Deadpoolovi určitě prospěla a Ego bude nejspíš (doufejme) fungovat ve Strážcích Galaxie 2 také.


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.