středa 23. listopadu 2016

Trailer: Silence - Martin Scorsese a Zajatec japonských ostrovů?

Martin Scorsese je zpátky a znovu nám servíruje od prvního pohledu mimořádný film. Natočit ho mu trvalo neuvěřitelných 20 let.

Příběh jezuitského misionáře (Andrew Garfield), který společně se svým kolegou (Adam Driver) přijíždí v 17. století do Japonska šířit víru - a pátrat po Liamu Neesonovi - připomíná mix Zajatce japonských ostrovů (Shoguna) s Richardem Chamberlainem a Mise Rolanda Joffého.

Martin Scorsese ho natočil podle úspěšného a kritikou oceňovaného románu Mlčení, který se už jedné adaptace dočkal v roce 1971 pod názvem Ticho. Víra hlavního hrdiny se v něm ocitá v těžké zkoušce a pro Garfielda jde tak během jednoho roku po Hacksaw Ridge už o druhý film na podobné základní téma. Garfield sice v této upoutávce nepůsobí tak přesvědčivě jako v Gibsonově filmu, nicméně bude zajímavé sledovat, zda se mu tento pečlivý výběr rolí vyplatí v podobě alespoň oscarové nominace.

Celkově jde každopádně o strhující ukázku plnou vypjatých momentů, navíc střiženou jinak než podle zajeté šablony, takže se nedá nic jiného, než těšit a chválit. Scorsese je v posledních letech ve formě (vlastně kdy nebyl?) a Silence vypadá na další z jeho vydařených filmů.


1 komentářů:

  1. Zacina tu byt nejak pregarfieldovano. A ja ho bohuzel moc nemusim.

    Kazdopadne film vypada zajimave. Taky se mi hned vybavila mise .)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.