čtvrtek 28. července 2016

Trailer: Hacksaw Ridge - Mel Gibson nám servíruje válečné drama podle skutečné události

Po deseti letech se Mel Gibson vrací na režijní stoličku. A vypadá to, že je pořád ve formě.

Když před mnoha a mnoha lety Gibson začal režírovat, bylo to trochu zvláštní a nikdo od toho moc nečekal. Jenže brzy se ukázalo, že je šikovným producentem i řemeslně zručným režisérem, který možná nevyniká výrazným rukopisem (později se ukázalo, že tím rukopisem je výrazná drsnost jeho filmů), ale na co sáhne, to se rozhodně neztratí v davu a vyleze z toho pozoruhodný film. Později Gibsonovi samozřejmě začalo hrabat, ale vypadá to, že z nejhoršího je venku a pomalu se z uměleckého hrobu zase škrábe na světlo.

Důkazem budiž i válečný film Hacksaw Ridge podle skutečné události, který vypráví příběh vojáka Desmonda  T. Dosse (Andrew Garfield), jenž sice narukoval do armády, ale protože byl vyznáním Adventista sedmého dne, odmítl používat zbraň. Přesto jako medik zachránil v bitvě na Okinawě během 2. světové války 75 lidí a následně za to od prezidenta Harry S. Trumana obdržel Medaili cti.

V dalších rolích se objeví i Sam Worthington a Vince Vaughn a z ukázek to vypadá, že tenhle fiulm všem svědčí. Až na pár záběrů s citelným použitím green screenu to navíc vypadá správně  gibsonovsky intenzivně, takže... sem s tím! Uvidíme, jestli si Gibson rovnou řekne i o full comeback s nominací na Oscara (a případnou děkovnou řečí plnou omluv a zpytování).

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.