čtvrtek 28. července 2016

Trailer: Velká čínská zeď - Matt Damon v epické fantasy a nejkrásnějším traileru týdne?

Zhang Yimou a Matt Damon spojili síly na filmu, který vás svým vizuálem přiková do sedaček.

Kdykoli Zhang Yimou (Hrdina, Klan létajících dýk) natočí nějaký film, je to pastva pro oči a Velká čínská zeď (Great Wall) není výjimkou. Co je výjimkou, to je fakt, že tu najdeme hned dva herce ze západu - jedním z nich je Matt Damon, druhým Pedro Pascal. A výsledkem by měla být epická fantasy z 15. století, která vypráví o tom, jak čínští vojáci při pátrání po střelném prachu objevili i něco většího, co prověří pevnost v té době ještě nedostavěné velké čínské zdi.

O tom, že vizuál bude strhující a barevná paleta oslňující, není pochyb už z traileru. Otázkou je, jak to bude celé fungovat. Yimou je pro mě osobně záruka kvality, jeho filmy mě vždy strhnou a baví, ať už mají rychlejší nebo pomalejší tempo, Damona jsme v takovéto roli a takovémto filmu ale ještě neviděli. Navíc něco podobného zkoušel Keanu Reeves se 47 róninů a se zlou se potázal, sám Yiimou už se do jedné spolupráce s hollywoodským hercem také pustil a i když Květy války s Christianem Balem nejsou špatné, zdaleka neměly takový ohlas, jak možná všichni zúčastnění doufali.

Snad to ale všechno dobře dopadne. Pomoci by mohlo i to, že kromě západních hvězd tu jsou i ty východní, které vede Andy Lau, takže papírově je vše pojištěno a vítězství by se mělo dostavit v podstatě automaticky. Kéž by to tak bylo.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.