čtvrtek 4. srpna 2016

Klíšťák: První obrázky ze seriálu

Amazon se rozhodl nezůstat v seriálové tvorbě pozadu a tak do toho buší, co to jde. Po loňském dost vydařeném seriálu Muž z vysokého zámku na motivy románu Philipa K. Dicka nám letos naservíruje svůj komiksový seriál. A hlavním hrdinou nebude nikdo jiný než The Tick aneb Klíšťák.

Věřte nebo ne, ale dnes už má Klíšťák třicet let a 20 let je to do doby, kdy se dočkal v roce 1994 svého animovaného seriálu, který ho proslavil. Absurdní a našlapaná parodie na komiksové hrdiny všeho druhu by dnes v době naprosté dominance komiksových hrdinů mohla znovu najít své místo a hraná verze v tuto chvíli rozhodně nevypadá marně.

Nebude to poprvé, jedné hrané verze se už Klíšťák dočkal, nevydržela mu ale dlouho (devět epizod) a doufejme, že tentokrát mu to půjde líp (i když pro část fanoušků má hraná verze kultovní status). Trošku zaráží, že u ní stojí stejní autoři jako při prvním živém pokusu - Ben Edlund (tam to smysl dává, když je autorem komiksu), Barry Josephson a Barry Sonnenfeld (tam to smysl nedává, Sonnenfeld už má to nejlepší za sebou soudě dle jeho poslední tvorby).

Hlavní dvě role v seriálu vytvoří Peter Serafinowicz jako Klíšťák a Griffin Newman jako nejistý účetní Arthur Everest, který se shodou náhod stane Klíšťákovým spojencem v boji proti zloduchovi jménem The Terror (Jackie Earle Haley).
















2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.