úterý 5. dubna 2016

Trailer: Ve jménu krve - Mel Gibson má dceru v problémech a schopnosti, kterými ji z toho vyseká

A přitom nejspíš pár drogových dealerů rozseká. Gibson v akci a v nejlepší formě? Jo!

Mel Gibson (TOP 5: Nejlepší filmy Mela Gibsona) si to v posledních letech v Hollywoodu pořádně zavařil a z milovaného herce, režiséra a producenta se stal doslova vyvrhelem, o kterém mluví hezky snad jen Robert Downey Jr (který si něčím podobným prošel a byl to právě Gibson, kdo stál tehdy při něm).

Teď je Mel Gibson zase po čase zpátky s dalším, v podstatě béčkovým filmem, který má ovšem značně áčkové provedení.

Ve jménu krve vypráví příběh bývalého vězně a člena motorkářského gangu, který teprve nedávno vyšel z vězení a žije si poklidným životem v přívěsu (odkaz  na Lethal Weapon?). Když mu ale jednoho dne zavolá jeho dospívající dcera s tím, že se zapletla s drogovým kartelem a potřebuje pomoc, Gibson neváhá a i když spolu nemají nejlepší vztahy (respektive vůbec žádné), rychle si vzpomíná na všechno, co se v mládí (a v base) naučil a rozjíždí s gangem dealerů drog nebezpečnou hru, při které hromada mrtvol rychle roste.

Hvězdy našeho mládí: Smrtonosná zbraň - Co dělají a jak vypadají herci z prvního dílu klasické akční série?

Ve jménu krve je zkrátka něco mezi Taken, Terminátorem 2, Mad Maxem a Smrtonosnou zbraní. Režie se chopil Jean-Francois Richet, který má za sebou dvojdílného Veřejného nepřítele č.1, v dalších rolích se objeví William H. Macy, Michael Parks a další méně známí herci (např. opět děsivý Richard Cabral známý z American Crime) a celé to vypadá jako vydařená a pořádně drsná řežba na poušti. Gibson má i s plnovousem charisma a je jasné, že když na to přijde, vykuchá protivníky klidně lžičkou od čaje, jen aby dceru ochránil. Podle všeho to ale nebude třeba, protože o arzenál a také macgyverovské nápady zřejmě nebude nouze. Prostě ANO, Mel je zpátky a měl by točit víc.

Mimochodem, na některých fotkách z natáčení Gibson (a v některých krátkých okamžicích traileru) plnovous nemá, takže ho  v průběhu filmu po vzoru doktora Kimbla dá dolů.

Seriál Smrtonosná zbraň: Tohle jsou noví Riggs a Murtaugh

2 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.