středa 24. února 2016

Deadpool: Kolik díky úspěchu vydělá Ryan Reynolds a jaká bude jeho odměna za sequel?

500 milionů dolarů na tržbách z celého světa za pouhé dva týdny při budgetu 58 milionů. Nastal čas znovu vyjednávat o smlouvách. A na kolik si zatím klíčoví hráči přišli?

O tom, že Deadpool je hit a pro 20th Century Fox doslova zázrak shůry, který přišel po prodělečné katastrofě s názvem Fantastická čtyřka, se toho napsalo už hodně. Není pochyb o tom, že vznikne pokračování, otázkou ale je, kolik za to kdo dostane.

Deadpool je nejúspěšnější x-menovský film všech dob! Cože?

Jaké peníze jsou ve hře?


V první řadě je samozřejmě řeč o Ryanu Reynoldsovi. Tomu po propadácích Green Lantern a R.I.P.D. hodnota na trhu silně klesla a protože studio nemělo o Deadpoola velký zájem, musel při podepisování smlouvy trošku ubrat ze svých požadavků. Podle dostupných informací za Deadpoola dostal 2 miliony dolarů s tím, že další bonusy získá na základě toho, jak si film povede v kinech. Díky tomu by si měl nyní přijít na nějakých 10 milionů a pokud film utrží v kinech 800 milionů, pak ještě výrazně víc.

Reynolds samozřejmě podepsal současně s prvním dílem i závazek na druhý. To bylo ale v naprosto jiné situaci a tak jsou jeho agenti údajně připravení obnovit jednání, aby Reynolds za sequel dostal výrazně víc.

Recenze: Deadpool - zabiják s prořízlou pusou vás přichází uhláškovat k smrti

Jak si vede režisér?

V úvodních titulcích Deadpoola stojí, že ,,Directed by an Overpaid Tool". Režisér Tim Miller ale rozhodně přeplacený nebyl. V jeho padesáti letech šlo o jeho první celovečerní film a jako nováček dostal standardních 250 000 dolarů. Ale i on by si měl díky Deadpoolovi polepšit. Smlouva mu zaručuje opci na další film u Foxů s platem 500 000 dolarů. A stejně jako Reynolds by si měl přivydělat díky bonusům. První hranicí bylo překonat tržby v USA v hodnotě 150 milionů. Check. Podařilo se za čtyři dny a Millerovi naskočilo na kontě odhadem dalších 100-150 000 dolarů.

Ani scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick by neměli přijít zkrátka, ostatně je v zájmu studia, aby byli všichni čtyři klíčoví hráči, kteří stáli za úspěchem filmu, spokojení a dodali stejně úspěšnou dvojku. Zatímco ale Reese a Wernick už sequel buší do klávesnic, Miller k němu smluvně připoutaný není. Je nepravděpodobné, že by se ho vzdal, ale jednání budou muset stejně jako v případě Reynoldse proběhnout. A jakmile se uzavřou (a že to bude úspěšně, o tom není pochyb), nastartuje tahle eRková mašina znovu svoje motory a vyrazí znovu do bitvy.

Doufejme jen, že se příliš nezvedne rozpočet filmu, protože právě omezené možnosti nepochybně donutily všechny zúčastněné k maximální kreativitě. A navíc - Deadpool stejně není ani tak o monumentálních akčních scénách jako spíš o scenáristických a režijních nápadech.

Sága X-men: Co na ní milujeme a co se nepodařilo?
X-men: Apokalypsa - první trailer je tady! Je to nářez, jaký jsme čekali?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.