úterý 1. prosince 2015

J.J. Abrams: První projekce Star Wars 7 byla strašná zkušenost

Ačkoli se nám J.J. Abrams může zdát jako boss No.1 ve všem, co se týče Star Wars: Síla se probouzí, i on se musí zodpovídat lidem nad sebou a je součástí mnohem většího systému, který musí respektovat. Teď se podělil v show Howarda Sterna o to, jak probíhala první projekce nových Star Wars šéfům od Disneyho.

Související:
Star Wars: Síla se probouzí - mezinárodní trailer
Star Wars: Trailery  č.3 
Star Wars: Plakáty postav

Pro studio Disney je návrat Star Wars jedním z klíčových byznysů pro následujících dobře 10 let. Na Síla se probouzí by měly navázat nejen další dva díly, ale i spin-offy a celá řada dalších produktů. Takže pokud by šéfové od Disneyho nebyli spokojení s tím, co J. J. Abrams vyprodukoval, nebyla by to pro režiséra vůbec příjemná situace.

"Pustili jsme jim první sestřih - byla to kompletní verze filmu, ale ne jeho finální podoba - a pustili jsme ji Alanu Hornovi, Bobu Igerovi a Alanovi Bergmanovi a tihle tři lidi se mnou seděli v sále. A bylo to hrozné. Byl jsem nervózní jako nikdy, protože jsem jim šel ukazovat něco, co je nedodělané, nebyl tam jediný efekt, takže jsem před projekcí ze sebe vysypal hromadu omluv..."

Nakonec to ale dopadlo dobře. ,,Strašně se mi ulevilo, jako ještě nikdy v životě. Jejich reakce byla milá."

Související: Star Wars: The Force Awakens - Síla se probouzí a spoilery o Luku Skywalkerovi prosakují

Abrams se také vyjádřil k tomu, proč nevidíme Luka Skywalkera v upoutávkách (a nejen jeho). ,,Nesnáším, když vidím trailer a mám pocit, že jsem viděl celý film, mám raději když ve mě probouzí otázky."

V tom se Abrams například zásadně neshodne s Robertem Zemeckisem, který naopak tvrdí, že v traileru má být vše, co pak divák dostane v kině. Abrams je ale na rozdíl od Zemeckise režisér s mnohem výraznějším dramaturgickým myšlením, což je dáno jeho dlouhou prací pro televizi a vytvářením větších koncepcí. To se projevuje v celém Abramsově přístupu k novým Star Wars. Dobře si uvědomuje, jak velký hype film provází a několikrát se vyjádřil, že nechce divákům prozradit vše a že také nechce, aby od filmu očekávali příliš, protože pak by mohli být zklamaní. A právě tím, že jim neukáže všechno má šanci pojistit si, že z kina budeme odcházet nejen překvapení, ale i nadšení. A už jen  tři týdny a dočkáme se.

12 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. To je taková věc, která se ti snaží vymýt mozek a vnuknout jasně pozitivní názor.

      Vymazat
    2. http://www.urbandictionary.com/define.php?term=hype

      Vymazat
    3. Hype je ked je okolo nejakeho projektu alebo hry alebo hocicoho doslova sialenstvo. Ked kazdy sleduje kazdu spravu alebo len naznak niecoho co sa velmi ocakava alebo co uz tu je ... teraz ja taky hype okolo SW pred tym to boli Avengers alebo Iphony alebo PS4 ci XBOX ONE .... atd atd ....

      Vymazat
  2. ,,Nesnáším, když vidím trailer a mám pocit, že jsem viděl celý film, mám raději když ve mě probouzí otázky." - Tahle odpověď mě velmi, VELMI potěšila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je super vidět, že to aspon pár režisérů chápe. Star Wars nebo Captain America jsou super trailery, u kterých si ten film moc neposkládáte. Ale třeba nový trailer na Batman v Superman ukázal v podstatě všechno.

      Vymazat
  3. To bude asi Bob Zemeckis asi nadšenej z dnešního Traileru na Batman V Superman: Dawn of Spoilers

    OdpovědětVymazat
  4. se z těch star wars všichni můžete pos... :D přitom to bude stupidní jako předešlé díly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A tady nekdo place protoze SW patri mezi ty co maj ve svete nejvedci fanouskovskou zakladnu

      Vymazat
    2. Však na to nechoď. Lidi jako ty nechápu. Když něco nemám rád a vidím k tomu článek, tak ho nečtu a už vůbec nechodím na diskuze jen abych vyjádřil svůj "hate" fanouškům. Třeba se ti líbí evropské art filmy, které já považuju za ztrátu času a vyhození peněz za lístek. Proto jsou mi taky veškeré jim věnované články naprosto ukradené.

      Vymazat
  5. Predchadzajuce netocil Abrams ani Disney a scenaristi co nic dokopy nenapisali ani nenapisu, ale mas pravdu toto bude megalomansky zlepenec jedneho obrovskeho lajna a posliapanie sw. Skoda jedna legenda skoncila....

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.