pátek 13. listopadu 2015

Jessica Jones: Jaké jsou první ohlasy?

Američtí novináři už měli tu možnost vidět Jessicu Jones, která se už za týden díky Netflixu dostane k nám. Jak se jim líbila?

Trailer: Jessica Jones - finální upoutávka je tady, bude se pít whisky a budou se nakopávat zadky

Nebudou tu tancovat kolem horké kaše, nejsme ve StarDance. Z Jessicy Jones jsou všichni jednoznačně nadšení. Kritiky je málo.

Jessica poetikou navazuje na Daredevila a podle všeho ho ještě překonává. Je to špinavý, temný příběh odehrávající se v Hells Kitchen a nenajdete lepší přirovnání, než že je to přímý opak Supergirl. Pije se tu, rve se tu, sexuje se tu, všechno se rozpadá - stavby, společnost i životy hrdinů. Postavy jsou psychologicky dobře prokreslené a velký podíl na tom podle všeho má Melissa Rosenberg, která se scenáristicky podílela na prvních čtyřech řadách Dextera (tím se mnohé vysvětluje) a stojí také za scénáři pro Twillight ságu. V případě Jessicy přitom padají i taková přirovnání jako je Luther.

TV RECENZE: Daredevil - Netflix to natřel klasickým televizím. Jeho komiksový seriál strká konkurenci do kapsy

Krysten Ritter je prý jako Jessica Jones ještě lepší, než byste čekali, kromě velmi dobrého obsazení dalších rolí ale všichni jednohlasně vyzdvihují výkon Davida Tennanta jako Kilgravea. Tennat je prý naprosto famózní a jde podle všeho s přehledem o nejlepšího záporáka filmového a seriálové Marvelu dosud. Dá se čekat, že Tennat si temnou postavu po Doktoru Who a Broadchurch užíval.

Pokud bychom se měli bavit o slabinách, pak je tu asi jediná. Nečekejte takové akční scény jako v Daredevilovi. Jessica je na rozdíl od něj vybavena superschopnostmi, ty jsou ale vždy prezentovány velmi decentně. I proto zřejmě došlo na přirovnání k Lutherovi. Jessica Jones je mnohem víc než Daredevil postavená jako klasické charakterové drama. Našel jsem také výtku, že seriál začíná skvěle, ale postupně padá dolů a to i díky své ,,CSI struktuře".

Většina se ale jasně shoduje na tom, že Marvelu se podařilo téměř nemožné. Nejen navázat na Daredevila, ale podle mnoha ohlasů ho dokonce překonat, posunout Marvel o velký kus dál a vytvořit jeden z nejlepších seriálů roku 2015.

Netflix odpálí do světa všechny díly Jessicy Jones už 20. listopadu. Budete se dívat?

5 komentářů:

  1. Mix Daredevila a Luthera + Tennant jako záporák? Právě jsem si ucvrkla a dívat se budu zcela jistě.

    OdpovědětVymazat
  2. Rád bych věděl, jak se to dostane díky Netflixu k nám, když na Českou republiku Netflix kašle? (Já vím jak se to dostane ke mě, ale stejně...)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky vím jak se to dostane ke mě. Takový překázky pro spuštění to mít nemůže.. pane bože, vždyť je to internet. Navíc za rozumný peníz bych byl ochoten Netflix předplatit. Když ale nechtějí..

      Vymazat
  3. Obecně souhlasím s tím, kam ta poznámka míří. ale na druhou stranu Netflix na nás nekašle, pokud vím nejpozději v roce 2016 by tu měl být (pokud to nezměnil).

    OdpovědětVymazat
  4. Je to Tennant, ne Tennat ;)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.