středa 4. listopadu 2015

Fantastická zvířata a kde je najít: Mlok Scamander na první fotce a DOPLNĚNO o další fotky

Potterovský byznys už znovu nabírá vítr do plachet. A za rok touto dobou bude fičet v kinech naplno díky Fantastická zvířata a kde je najít. Hlavním hrdinou přitom nebude Harry Potter ale Mlok Scamander, které si zahraje držitel Oscara Eddie Redmayne. Děj se bude odehrávat před událostmi z Harryho Pottera, neboť Mlok se narodil ještě v 19. století.
Wikipedie o něm uvádí: Pan Newton ("Mlok") Artemis Fido Scamader - od jeho narození v roce 1897 až do vydání této knihy. Mlok Scamander je nositelem Merlinova řádu druhého stupně, který dostal za své služby při studiu kouzelných zvířat, tedy magizoologie. Jeho jméno je nabité slovními hříčkami. Mloci jsou malí salamandři, kouzelné ještěrky žijící v ohni. Artemis byla bohyně lovu- je to tedy jméno vhodné pro vědce, který pátrá po kouzelných zvířatech. Fido je z latinského fidus (věrný, je běžné jméno domácích zvířat. Příjmení Scamander trochu připomíná salamandra, ve skutečnosti je to však název řeky, o níž je zmínka v Homérově Iliadě líčící průběh trojské války. Tato řeka bojovala s hrdinou Achillem, ten ji však přemohl pomocí ohně.

Logo chystaného filmu


Ke knize Fantastická zvířata a kde je najít, o níž stejnojmenná kniha a film vypráví, napsal předlohu Albus Brumbál, nicméně je jasné, že v marketingu bude hrát hlavní roli příjmení ,,Potter" tak jako na obálce EW.

Ve filmu si zahrají dále Katherine Waterston, Alison Sudol, Ezra Miller, Dan Fogler, Colin Farrell, Jenn Murray, Jon Voight, Carmen Ejogo, Gemma Chan a Faith Wood-Blagrove. Režie se opět chopil David Yates.


Kromě Fantastických zvířat nás navíc čeká ještě divadelní hra o Harrym Potterovi s názvem Harry Potter and the Cursed Child, která bude navíc rozdělena na dva díly.

Aktualizace: Další fotky








0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.